Fitness-ul este despre sa ne simtim mai sanatosi si mai armoniosi, despre sa ne reinventam si sa ne bucuram de viata. Cu toate astea, ridurile incetinuite si recapatarea tonusului fizic sunt considerate obiective de fitness importante la feminin. Bolile de inima provocate de kilogramele in plus sau muschii “vedeti” precum bustul, umerii si gatul ne sunt definite adeseori ca fiind foi de parcurs pentru practicile noastre de fitness.

In acest articol analizam cum exercitiile pot fi utilizate ca un mijloc pentru a imbunatati starea fizica a bustului si soldurilor, dar si a gatului pentru o persoana care isi doreste sa isi mentina sau sa isi maximizeze tonusul muscular si sa obtina un corp mai definit.

Beneficii ale Exercitiilor pentru Bust, Umeri si Gat

Exercitiile pentru memorie, muschiul trap și umerii pot contribui la o musculatura mai vie si mai dezvoltata. Activitatea fizica intensiva ajuta la cresterea liberarii de testosteron si estrogen responsabales pentru cresterea si tonifierea masei musculare a bustului, umerilor si gatului. Pe masura ce cresc nivelul acestor hormoni, muschiul va devine mai definit si mai tonifiat.

Umerii vor avea un aspect mai simetric si infatisarea lor va fi mai placuta, iar gatul, bustul si spatele se vor alinia si intari, ceea ce poate avea efecte pozitive asupra posturii si durerilor spatelui cronice si necesita, totodata, mai putina energie pentru mentinerea pozitiilor.

De asemenea, exercitiile intense de forta pot avea efecte pozitive asupra metabolismului si ate un numar mai mare de calorii zilnic. Acest lucru, combinat cu o dieta echilibrata, poate ajuta la scaderea grasimii corporale si la tonifierea generala, care va face ca orice camusatura sa para mai bine.

Iata care sunt exercitiile recomandate pentru a construi si intari sistemul muscular al bustului, umerilor si gatului.

Exercitii Pentru Bust

Forfecarea: Aceasta miscare ajuta la dezvoltarea membrelor superioare si, in special a umerilor si a bustului. Ridica usor bratele si deschide-le, luand cateva secunde sau cateva minute sa iti plimbi privirea. Inclinad bratele in lateral si miscandu-le inainte si inapoi, poti crea un echilibru si conturoi perfectl corpului.

Apasari ale mainilor pe pereti: Aceasta miscare ajuta la stimularea sistemului muscular al bratelor si a umerilor. Cu mainile pe pereti si milerul pozitionat la o distanta de 1-2 metri de perete masezi peretele folosind bratele in timp ce mentii o pozitie erecta. Aceasta miscare de mai multe ori pe zi va intari si defini muschii si va ajuta tonifierea bustului.

Fandari: Acest exercitiu mobilizeaza muschii abdominali si, se cunosc ca fiind un exercitiu eficient pentru intarirea cartilajului de cost si a bustului. Face-ti fandari inversate pentru un mai bun efect.

Exercitii Pentru Umeri

Fandari cu barbell: Aceasta miscare se poate face fie cu gantere, fie cu o bara. Se executa stand drept si tinand in mana bara, se pline ste aplecati inainte apoi se revine in pozitia initiala. Pieptul si coatele trebuie sa fie departate si spatele sa ramana drept pentru o eficienta maxima. Aceste va intari umerii si va reduce durerile de spate cronice.

Mentinutul Greutatilor: Pentru o mai buna stabilitate a umerilor si de cele mai multe ori, se recomanda acest exercitiu pentru cei care au o durere cronica la nivelul umerilor. Se poate face cu gantere sau cu halters. Se aseaza pe podea, se mentine greutatea la nivelul umerilor si se ridica de pe podea cu ajutorul umerilor si nu al bratelor. Se tine greutatea in acea pozitie cateva secunde dupa care se revine in pozitia initiala, se repleteaza de cateva ori.

Push-ups Lat: Aceste exercitii sunt considerate printre cele mai bune exercitii pentru intarirea umerilor. Se fac asezat pe podea si se actioneaza bratele, astfel incat sa se efectueze o cursa verticala. Membrele superioare devin mai flexibile si mai capabile sa suporte și să le deplaseze.

Exercitii pentru gat

Rotiri ale gatului: Stati pe scaun sau pe un scaun, acest exercitiu se poate face in fata mesei de lucru sau pe podeaua, se poate executa in doua parti. Primul exercitiu implica orientarea gatului catre stanga sau dreapta si a umerilor catre brat si se tine cateva secunde, aducandu-se in pozitia initiala dupa fiecare pozitie. Al doilea exercitii presupune o rasucire a capului si umerilor iar se revine in pozitia initiala dupa fiecare alternatie.

Unele beneficii ale acestor exercitii sunt : intarirea musculaturii gatului, ameliorarea pozitiei sau chiar reducerea disconfortului cauzat de stres. Se recomanda efectuarea acestor exercitii de doua ori pe zi.

Coborarari, Rulari sau Ridicari ale Barbelor: Aceste exercitii ajuta in special la intarirea musculaturii gatului. Se tin in mana bara si se ridica deasupra umerilor cat sa se intinda gatul si se revine in pozitia initiala. Ridicarea si coborarile se mai pot face si cu gantere si se pot continua de 10 ori.

Beneficii ale Acestor Exercitii

Beneficiile exercitiilor pentru tonifierea bustului, umerilor si gatului sunt numeroase, inclusiv:

● Cresterea ritmului metabolic si scaderea greutatii corporale
● Intarirea musculaturii bratelor si a umerilor
● Beneficiile musculaturii structurii bazale
● Efectele pozitive asupra starii de spirit
● Tonifierea generala si a aspectului general al corpului