Microdermabraziunea este un tratament cosmetic non-invaziv care are ca scop exfolierea pielii deteriorate și stimularea creșterii celulelor sănătoase. Este o formă de dermabraziune care schimbă structura pielii și se concentrează pe îmbunătățirea texturii, tonului și a porii excesiv deschiși. Acest tratament de suprafață are beneficii cum ar fi întinerirea pielii, reducerea petelor brun-aranjate, a disconfortului asociat cu acnee și a ridurilor.

Ce este microdermabraziunea?

Microdermabraziunea este un tratament non-invaziv care utilizează cristale și, în unele cazuri, un sistem de abraziune cu vacuum pentru a curăța și poliza suprafața pielii. Procedura acționează prin eliminarea stratului superior al pielii, cunoscut sub numele de epidermă.

Procedura microdermabraziunii produce un efect mecanic asupra pielii și oferă, de asemenea, avantaje antirid și anti-acnee. De asemenea, poate corecta pigmențarea și modificările uscate ale pielii, dând pielii un aspect mai proaspăt și mai suplu.

Ce avantaje oferă microdermabraziunea?

Microdermabraziunea este o soluție sigură și non-invazivă, care prezintă următoarele avantaje:

  1. Reduce ridurile: Microdermabraziunea poate reduce liniile fine pe care le-ai adunat prin îmbătrânire sau expunere la soare. Aspectul pielii se îmbunătățește după prima ședință, și impactul poate fi pozitiv asupra ridurilor mai profunde după câteva tratamente.

  2. Tratează cicatricile: Dacă aveți cicatrici de pe piele, microdermabraziunea este o alternativă sigură și non-invazivă pentru a îmbunătăți aspectul și textura pielii.

  3. Elimină petele întunecate: Melasma și alte tipuri de pete întunecate pot fi reduse în mod semnificativ după tratamentul cu microdermabraziune.

  4. Omogenizează textura pielii: Datorită procedurii de exfoliere a pielii, microdermabraziunea face ca pielea să devină mai lăsătoare, dându-i pielii un aspect mai proaspăt și mai curat.

  5. Normalizează producția de sebum: Microdermabraziunea poate face ca părul și tenul să arate mult mai curat și mai neted, făcând ca producția de sebum să devină mai normală.

Cum se realizează microdermabraziunea?

Înainte de a începe tratamentul, medicul folosește un instrument special pentru a măsura grosimea pielii și se asigură că aceasta prezintă o formă și o textură corespunzătoare.

Apoi, medicul aplică un strat special despre cristale pe pielea pacientului. Aceste cristale sunt injectate prin jeturi puternice în piele pentru a exfolia și curăța tenul. Acest lucru permite medicului să lucreze mai profund în piele, eliminând peelingul superior și promovând regenerarea celulelor sănătoase.

După aceea, medicul masează ușor pielea cu un aparat de vacuum sau un aparat de dermabraziune, pentru a ajuta la eliminarea acelor cristale de pe suprafața pielii. Acest proces, numit și abraziune prin fototerapie, abrazivează și aduce oxigenul mai adânc în piele.

În final, medicul aplică un strat de cremă de protectoare, numită și tratament post-procedură, pentru a ajuta pielea să se vindece.

Cui se recomandă microdermabraziunea?

Microdermabraziunea este potrivită pentru oricine dorește să-și îmbunătățească textura pielii și să reducă petele care apar odată cu îmbătrânirea. Este, de asemenea, potrivit pentru oricine a ținut un regim de exerciții fizice sau de dietă și dorește ca peelingul mecanic să le ajute la eliminarea toxinelor.

În plus, este recomandat celor care au probleme cu acneea, afecțiunile cutanate sau care au nevoie de un tratament de întinerire a pielii. Microdermabraziunea poate ajuta la eliminarea punctelor negre, a porilor mari și a pustulelor.

De asemenea, este recomandat celor care prezinta cicatrici de acnee, pielea care se descuamează sau vor sa elimine petele întunecate.

Cât de des ar trebui să faci microdermabraziune?

Această procedură cosmetica poate fi realizata lunar, sau din două în două luni pentru a obține rezultate mai grozave. De asemenea, s-a spus că poate fi luată de două sau de trei ori pe lună, atunci când părțile afectate sunt foarte mâncate. Este important să ne amintim că nu se recomandă să se facă tratamente mai des de două ori pe lună și că este recomandat sa folosesti tratamente profesionale chiar daca se folosesc cristale exfoliante pentru a reduce riscul de iritare a pielii.