Ah, ciocolata. Cine nu-i dragoste? Aproape toată lumea are o pasiune pentru această minunată cofetărie. Ciocolata este despre indulgenţă, savurare şi poate chema alte bune sentimente. În timp ce mulţi oameni îl mănâncă ocazional, alţii pot fi pur şi simplu obsedaţi de pofta copilăriei aceasta, iar alţii putem chiar spune că se confesează la ea. Indiferent de poziţia ta, iată totul despre magia ciocolatei.
Istoria Ciocolatei și Originea Sa
Ciocolata a fost descoperită pentru prima dată în America Centrală şi de Sud, unde a fost cultivată de către mayaşi şi azteci pentru prima dată. La fel ca şi ceaiul, planta de lapte de ciocolată (Theobroma cacao) aşezată baza pentru comerţul ciocolatei chiar mai devreme decât ultimul mileniu.
În secolul al XVI-lea, cortul spaniol a luat asemenea conserve, cumpărând măsurători de Theobroma cacao la preţuri ridicate din Asia Centrală şi de Sud şi ducându-le în Europa de Vest pentru adulţi. Apoi, în anii 1800, încoace, ciocolata a suferit o revoluţie, se îmbunătăţi procesul său şi a devenit o oportunitate economică care s-a extins la nivel mondial.
Componentele Ciocolatei
A păstra gustul plăcut al ciocolatei este mai mult decât precisarea cantităţii de zahăr sau a concentraţie de cacao. Ce se ascunde în ciocolata ta favorite? Dacă împarţiază mai mult, iată un scurt ghid despre principalele componente ale ciocolatei.
• Cacao – în cazul cel mai simplu, ciocolata este făcută din cărbune şi lipide din boabe de cacao.
• Zahar – orice ar fi conţinutul de cacao al produselor ciocolatoase, aceasta trebuia să fie considerată dulce. Unele produse conţin mai mult zahăr decât altele, astfel încât alegerea ta poate fi influenţată de asta.
• Lapte – şi produsele de patiserie prelucrate pot conţine lapte. Este folosit pentru a reduce nivelul lor din aciditate şi pentru a se intensifica textură.
• Lecitina – lecitina este un produs chimic ce poate fi produs de plante sau animale. Se adaugă produselor de patiserie prelucrate, de obicei în scopul de a se mbunăttaa capacitatea lor de topire.
• Aromatizanti – ciocolata poate suporta unele condimente suplimentare, cum ar fi vanilie sau aditivi. Acestea joacă un rol esenţial în stabilizarea temperaturii produselor de patiserie prelucrate, în prevenirea topirii.
• Arahide sau alte garnituri – uneori produsele de patiserie prelucrate conţin arahide sau alte anvelopă iar gardienii care le fac (sau în cazul bomboanelor, bomboanele în sine). Acestea sunt cunoscute sub numele de garnituri.
Beneficiile pentru Sănătate ale Ciocolatei
Beneficiile ciocolatei au fost cunoscute de-a lungul istoriei, chiar dacă se întâmplă adesea că toată lumea se roage de ele. Desigur, ciocolata poate să fie de obicei asociată cu caloriile şi luxul, mai ales în variantele sale bogate cu fructe uscate sau cerue. Cu toate acestea, acestea sunt nu numai o bogăţie gustativă, ci pot fi, de asemenea, buna pentru sănătate. Desigur, se recomandă să se consume cu moderaţie.
Iată câteva dintre beneficiile ciocolatei:
• Un gust minunat – este evident că ciocolata poate oferi o adevarată placere la fiecare înghiţire. Acesta poate servi în scopuri dietetice ca un tratament, dar acest lucru trebuie să se faca cu moderaţie.
• Un antioxidant puternic – Ciocolata neagră poate fi servită ca un aliment antioxidant puternic. Cu cât contine mai mulţi antioxidanţi, cu atât va ajuta să scadă riscul bolilor.
• Un producer de endorfine – ciocolata neagră poate ajuta la forţa mentală şi la îmbunătăţirea stării. Componentele sale, precum cafeina, endorfina şi feniletilamina, pot ajuta la stimularea proceselor de gândire şi pot declanşa propriul său set de reacţii chimice în creier.
• O protectie a inimii – substanţele nutritive din cacaoa poate avea un efect benefic asupra sănătăţii inimii. Unele dintre acestea sunt acizii graşi saturaţi, care sunt prezenti în produsele ciocolatoase, ajută la dimunuarea colesterolului.
• Un antioxidant puternic – Ciocolata neagră poate fi servită ca un aliment antioxidant puternic. Cu cât contine mai mulţi antioxidanţi, cu atât va ajuta să scadă riscul bolilor.
Moduri de consumare a Ciocolatei
Toată lumea are un mod preferat de a consuma ciocolata, dar iată câteva reţete simple care s-ar putea potrivi perfecţi pentru conservarea savurei de acest fruct delicios!
• Ciocolata cu cafea – aceasta reţeta include iDrnarea cafelei cu ciocolata neagră pentru a se umple, ceea ce va da un gust rafinat, cu un farmec clasic.