Când vine vorba de lectură, copiii au nevoie de titluri și teme care sunt adaptate vârstei lor, dar care sunt, în același timp, captivante. O carte bună pentru copii este aceea care oferă cunoașterea cuvintelor, descoperirea lumii, descoperirea sentimentelor și dezvoltarea imaginației. Merge mai departe decât strictul necesar și oferă copiilor încredere din acest motiv.

Copilul tau poate avea orice varsta si in societatea noastra, interesul pentru citit, sa creasca si sa se dezvolte. In acest articol, vom vorbi despre cele mai frumoase carti pentru copii și ne vom uita la titluri care inspiră și facilitează acel sentiment special de a citi și a descoperi lumea.

Dă-i lui copilul tau o experiență de lectură uimitoare și explorează titlurile de mai jos.

Topul titlurilor de carti pentru copii
Cu o bibliotecă atât de bogată de carte orientate spre copii, poate fi greu să găsim cea mai potrivită carte. Așa că am selectat pentru tine câteva titluri interesante și educative.

 1. Charlotte’s Web de E. B. White
  Aceasta poveste despre prietenia dintre o rață și o fată de 8 ani poate fi cea mai potrivită pentru copii. Acesta este un mediu captivant și liniștit, cu o istorie frumoasă ce reflectă prietenia și curajul necesar pentru a face față încercărilor vieții. Oferă și un exemplu pozitiv de autodeterminare și relyereforma.

 2. Matilda de Roald Dahl
  Această carte se adresează copiilor mai mari, prin intermediul aventurilor și problemele cu care se confruntă Matilda, acțiunea se desfășoară într-un ritm rapid. Autorul împărtășește mesajul că dragostea și curajul pot exersa puterea asupra necazurilor cotidiene.

 3. The Cat in the Hat de Dr. Seuss
  Una dintre cele mai populare cărți de ficțiune pentru copii, această carte oferă rime și mișcare, motive pentru care este încă una dintre preferatele copiilor. Acțiunea se desfășoară în ritm alert și descrie neașteptata vizită a unui pisoi sau motan în mijlocul unui weekend plictisitor în timp ce părinții sunt plecați.

 4. Winnie the Pooh de A. A. Milne
  Povestea Babei Ursuș, Puiului și prietenilor lor este cunoscută în întreaga lume. Acesta este o carte frumoasă despre emoțiile și sentimentele copiilor, cu cadrane vibrante și amuzante. Copiii se regăsesc în această carte, datorită limbajului simplu și poveștii captivante.

 5. Cloudy with a Chance of Meatballs de Judi Barrett
  Această carte uimitoare și interesantă acoperă tema meteo și prezintă viața în orașul unde plouă cea mai gustoasă mâncare. Cu ilustrații captivante și imagini fantastice, această poveste oferă copiilor o imagine asupra modului în care pot fi folosite cuvintele pentru a descrie schimbările vremii și cele produse în oraș.

 6. Harry Potter de J.K. Rowling
  Aceasta poveste despre magie este una dintre cele mai populare datorită elementelor fantasy și abilității autorului de a crea un mediu imaginar. Harry Potter a captivat nu numai generația noastră, ci și cea următoare. Copiii pot visa cu ajutorul acestei cărți, iar acțiunea se desfășoară la fel de captivant ca în orice carte de aventuri bine scrisă.

 7. The Little Prince (Le Petit Prince) de Antoine de St. Exupéry
  Această carte se adresează atât copiilor cât și adulților. Poate fi considerata o adevarata lectie despre sensul vietii si iubirea si concentreaza temele mai presus de vârsta și înțelepciunea adevăratei prietenii și a relației cu cei dragi.
  Acțiunea se desfășoară într-un mod care să inspire copii de vârstă mică și le oferă o viziune realistă despre viată.

 8. The Lion, The Witch and The Wardrobe de C. S. Lewis
  Această carte oferă povești magice pe care copiii le consideră amuzante și educaționale. Rolurile personajelor se schimbă în acest mediu maghiar, iar lectura devine interesantă prin detaliile pe care le introduce autorul. Este una dintre cele mai îndrăgite cărți pentru copiii de toate vârstele și unește magia cu viața reala.

 9. The Giving Tree de Shel Silverstein
  Un clasic al literaturii pentru copii, The Giving Tree aduce la viață temele evoluției și ciclului vieții și încurajează copiii să se bucure de lucrurile mai simple din viața lor. Aceasta carte oferă o mare lecție despre dragostea și generozitatea, invatand copii sa se fereasca de materialism.