Pestele chinezesc la aburi poate fi văzut ca una dintre mâncărurile specifice din bucătăria chinezească. Nu numai că o persoană se poate bucura de un preparat gustos, dar și are un conținut nutritiv ridicat. Gustul și textura pestelui sunt foarte îndrăgite de către cei mai mulți oameni, iar aceasta felie de carne poate fi modificată în funcție de nevoile și preferințele fiecărui bucătar. Datorită versatilității lor, acești pești la abur pot fi integrați în felurite rețete sau serviți ca element de bază într-un festin de fericiți.

I. Ce este Pestele Chinezesc La Abur?

Pestele chinezesc la aburi se referă la peștele preparat în aburi sau la aburi, făcându-l cremos și ușor de mestecat. De obicei, se folosește pești întregi, cum ar fi cei fidea și se servesc la cină ca parte a unui set de mese. Prepararea lui include adesea adăugarea de condimente și a unei măsuri de vin alb lead. Acesta poate fi, de asemenea, servit cu diferite sosuri pentru o adăugare intermediară a gustului.

II. Avantajele Servirii Pestelui Chinezesc La Aburi

 1. Este Aliment Ric in Nutrienti – Pestele chinezesc la aburi conține o mare cantitate de nutrienți, inclusiv proteine, acizi grași esențiali, vitamine și minerale. Toate acestea sunt importante pentru menținerea unei alimentații sănătoase și obținerea de substanțe nutritive echilibrate.

 2. Este Ușor de Servit – Prepararea peste la aburi nu necesită un efort mare din partea bucătarului, ci doar câteva ingrediente simple. În plus, meniul poate fi personalizat pentru a corespunde nevoilor tuturor.

 3. Este Ușor de Preera – Când se prepară peste la aburi, se utilizează întotdeauna cantități mici de ulei. Acest lucru permite o masă să fie preparată rapid și curățată mai ușor. De asemenea, reduce și numărul caloriilor consumate.

 4. Are Un Continut Scazut de Grasimi – Față de alte tipuri de preparare a pestelui, cum ar fi prajit sau marinat, pestele chinezesc la aburi are un conținut redus de grăsimi. Acest lucru face ca această masă să fie folosită în mod regulat pentru a se menține o dietă echilibrată.

III. Reteta Pentru Pestele Chinezesc La Aburi

Ingrediente:

• 2 bucăți de pește (sugerat: crap, cod, macrou, halibut)

• 2 linguri de vin alb sec

• 4 căței de usturoi

• 2 linguri de sosul soia

• 1 linguriță de suc de lămâie

• 2 lingurițe de pudră de usturoi

• 2 linguri de ulei de susan

• 2 cuțit de sare grunjoasă

• 1 liguriță de hrean ras

• 1/2 ceașcă de sos de piper

• 2 lingurițe de suc de lămâie

Instructiuni:

 1. Încălziți uleiul de susan la foc mediu într-o tigaie și adăugați bucățile de pește.

 2. Coaceți pe fiecare parte timp de 3-4 minute, până când devine aurie.

 3. Îndepărtați peștele din tigaie și adăugați usturoiul, chimionul și pudra de usturoi.

 4. Adăugați sosul soia, sosul de piper, suc de lămâie și sare. Amestecați bine și adăugați vinul alb.

 5. Reduceți focul la o temperatură medie-mică și adăugați bucățile de pește înapoi în tigaie. Acoperiți și gătiți încontinuu timp de circa 12 minute.

 6. Gătiți până când sosul devine cremos și peștele se desface ușor.

 7. Serviți cu sos de usturoi sau lămâie, după preferințe.

IV. Varietati De Peste Utilizat In Prepararea Pestelui Chinezesc La Abur

 1. Crap – Crapul este una dintre cele mai populare varietăți de pești folosite în bucătăria chinezească. Carnea sa este fragedă și aromă pasăre. Un preparat chinezesc la aburi de crap se poate prepara într-o tație mare pentru a-i oferi o aromă și o textură extraordinare.

 2. Codul – Codul este unul dintre peștii mai ieftini folosiți în prepararea mâncărurilor chinezești. Carnea sa este mai puțin grasă și are un textura delicată, care se lipește perfect cu vinul, condimentele și alte ingrediente.

 3. Macroul – Macroul este una dintre principalele varietăți de pește folosite în prepararea mesei chinezo-influențată. Are o carne frumos, la aceași vârstă, care devine mai suculentă atunci când gătită la aburi.

 4. Halibutul – Halibutul este o altă specie populară de pește liber folosit în preparate chinezești la aburi. Carnea sa are o delicată, aproape de creveți.