Lubrifiantele pe baza de apa nu sunt noi, dar incep sa devina din ce in ce mai populare ca alternativa la lubrifiantele pe baza de silicone. Acestea ofera adesea avantaje si beneficii care nu le ofera lubrifiantul pe baza de silicone. DACA ti-ai facut griji cu privire la lubrifiantul pe baza de apa, in acest articol vei afla ce trebuie sa stii despre lubrifiant pe baza de apa și de ce ar trebui sa alegi in prudentacest tip de lubrifiant.

Ce este lubrifiantul pe baza de apa?

Lubrifiantul pe baza de apa este un lubrifiant care, ca si numele sugereaza, se bazeaza pe apa. Acesta este, in esenta un mix de apa si diverși aditivi sau produse chimice, care ofera lubrifiantului proprietăți speciale și caracteristici. Aceste produse chimice previn evaporarea rapidă a apei și permit lubrifiantului sa „ramana” pe suprafata pe care se aplica și sa nu se bucure prea repede.

Avantajele lubrifiantului pe baza de apa

Exista multe avantaje ale lubrifiantului pe baza de apa fata de lubrifiant pe baza de silicone. Iata cateva dintre ele:

  1. Lubrifiantul pe baza de apa usuca mult mai repede: lubrifiantul pe baza de apa se usuca mult mai rapid decat cel pe baza de silicone, fiind ideal pentru persoanele care nu au de gand sa se bucure de prea multe jocuri si ca nu vor sa stea cu un lubrifiantul care sa ramana lipit tot timpul.

  2. In general, lubrifiantul pe baza de apa este mai ieftin decat acela pe baza de șilicon: datorita uscarii rapide isi pierde din efectul lubrifiant mai repede decat cel pe baza de silicone, de aceea ai nevoie de mai putina sapun decat de obicei.

  3. Lubrifiant pe baza de apa are mai putine substante chimice decat acela pe baza de silicone: De obicei, lubrifiantul pe baza de apa contine mai putine produse chimice si ingrinzitori decat lubrifiant pe baza de silicone, acceptandu-se mai usor de catre piele.

  4. Lubrifiant pe baza de apa are un miros mai subtil:Deoarece lubrifiantul pe baza de apa este mai putin concentrat, intotdeauna va fi mai putin si mai subtil decat lubrifiantul pe baza de silicone.

De ce ai nevoie de un lubrifiant special pe baza de apa?

Unele jucarii, corpuri și substanțe pot fi incompatibile cu lubrifiantul pe baza de silicone. Acest lucru se datorează faptului ca unele materiale(de exemplu, materialele silicone) pot fi și demoralizate si distruse de componentele lubrifiantului pe baza de silicone. Aceasta este, de asemenea, motivul pentru care mulți specialisti in domeniu recomanda lubrifiant pe baza de apa persoanelor cu alergii, deoarece se presupune ca acestea sunt mai puțin iritante.

Ce tipuri de lubrifiant pe baza de apa sunt disponibile?

Exista mai multe tipuri si marci de lubrifiant pe baza de apa, precum:

-Lubrifiant pe baza de apa vegetala: acest lucrifiant este facut din extracte naturale de plante si uleiuri, si exista mai multe iar variate formule, care ofera diferite gusturi si arome, astfel incat sa fie compatibile cu toate gusturile.

  • Lubrifiant pe baza de apa si ulei: acest lubrifiant combina, desigur, ingrediente de baza din apa, cu uleiuri și alte produse chimice. Acest lucrifiant poate sa ramana pe corp mai mult, si poate adauga și un anumit grad de lubrifiere in plus.

-Lubrifiant pe baza minerala: Acest lubrifiant este creeat din minerale naturale și este considerat a fi un lubrifiant hipoalergenic si este considerat mai sanatos pentru corp decat cele bazate pe silicon.

Cand sa folosești lubrifiantul pe baza de apa și când sa nu?

Atunci cand vine vorba despre lubrifiantul pe baza de apa, va fi o buna optiune pentru a face sexul mai placut și mai fluid. Daca ai de gand sa folosesti prezervative, vor fi foarte multe avantaje folosind lubrifiant pe baza de apa, astfel incat sa fii mai protejat. In general, lubrifiantul pe baza de apa poate fi folosit in siguranta mai mult cu joucrari si corpurile care sunt mai delicate si care de multe ori pot fi afectate de lubrifiant pe baza de silicone.

Pe de alta parte, exista anumite momente cand nu ar trebui sa folosesti lubrifiant pe baza de apa. De exemplu, daca esti un fan al lubrifiantului pe baza de silicone și ar trebui sa folosesti lubrifiant pe baza de apa din diferite motive, este important sa stii ca lubrifiantul pe baza de apa nu poate sa ofere aceleasi experiente ca si lubrifiantul pe baza de silicone.

Lubrifiantul pe baza de apa este un nou mod de a face sex mai placut si mai confortabil si, desigur, exista mai multe avantaje pe care le putem obtine din aceasta. Cu toate acestea, este important sa retii: lubrifiantul pe baza de apa trebuie sa fie folosit cu mai multa prudenta decat lubrifiantul pe baza de silicone. In cele din urma, vei avea nevoie de mai multa disciplina pentru a te bucura de experienta pe care o ofera un lubrifiant pe baza de apa, dar rezultatele dureaza mult mai mult.