Masajul Shiatsu este o forma de masaj terapeutic de origine japoneza, care se practica de sute de ani. Acest sistem de terapie holistica poate ajuta la reducerea durerilor, la diminuarea anxietatii si la imbunatatirea starii generale de sanatate si bine-stare. Aici vei invata ce este masajul shiatsu si cum te poate ajuta.

Ce este masajul Shiatsu?

Masajul Shiatsu se bazeaza pe principiul acupuncturii si foloseste presiunea degetelor si palmei pentru a elibera energia si a restabili echilibrul. Masajul Shiatsu se invata si se practica de aproximativ 400 de ani si este adesea folosit pentru tratamentul diverse afectiuni si dureri.

Formele practicate astazi sunt moderne si au intotdeauna pledat pentru prevenirea bolilor si mentinerea sanatatii prin terapii si tehnici traditionale. Un teraput shiatsu profesionist poate sa te ajute sa te relaxezi si sa iti ameliorezi simptomele si conditiile mediate de energia bloasata.

Cum functioneaza masajul Shiatsu?

Tehnica shiatsu are la baza ideea ca energia vitala este canalizata prin corpul uman printr-un sistem de canale si puncte. Aceasta energie poate fi stimulata folosind o directie variabila, presiune si stimulare vibratie.

Folosind presiune si stimulare, terapeutii cred ca abilitatea corpului de a se vindeca si de a-si reechilibra energia este provocata. Atunci cand energia este echilibrata, simptomele de durere si disconfort sunt ameliorate si abilitatea corpului de a se vindeca este maximizata.

Care sunt beneficiile masajului Shiatsu?

Masajul Shiatsu poate avea unele beneficii profunde pentru sanatatea ta. Unele dintre avantajele sale sunt:

• Reducerea durerii: Stimulantul vibratoriu si presiunea degetelor sunt folosite pentru a relaxa muschii si a reduce durerea.

• Relaxare profunda: Masajul influenteaza si sistemul nervos central si poate contribui la o stare generala mai relaxata.

• Stimulare tesuturilor profunde: manevrele shiatsu stimuleaza fluxul sangelui si tesuturile adesea fara oxigen.

• Cresterea flexibilitatii: Masajul energic activeaza circulatia si poate ajuta la repararea articulatiilor si ligamentelor.

• Claritate mentala: Corpul fizic si cel mental se pot elibera de blocaje, astfel va fi un sentiment de claritate ale gandurilor.

• Cresterea nivelului de energie: Cand corpul se relaxeaza, mai multa energie poate sa circule prin corp si miscarile au o mai mare fluiditate.

• Stimularea hormonilor: Din cauza fluxului masajului energic, sistemul endocrin se activeaza si astfel iti poti spori nivelul de energie.

• Relaxarea si energizarea simultana: Shiatsu poate produce o armonie perfecta intre relaxare si energizare.

• Succes in relatiile personale: Pot fi eliberate tensiunile sau emotiile negative care se acumula uneori atunci cand ne inconjuram de altii si se produce o mai buna comunicare si interactiune interpersonal.

Care este stilul folosit in masajul Shiatsu?

Masajul shiatsu foloseste abordarii variate privind stilul si tehnicile de masaj. Tehnicile sunt adesea prescrise in functie de nevoile benefiiciarului si variaza de la presiuni usoare la masaj uman la rezistenta mai profunda care provoaca vibratii si vibratii profunde. De obicei, uleiul nu este folosit, dar in unele cazuri poate fi solicitat.

Terapeutul va folosi diferite combinatii de tehnici de masaj, care sunt adaptate in functie de nevoile individuale ale beneficiarului. Aceste tehnici pot include masajul tendonilor si al musculaturii, manevre de aliniere si repozitionare si tehnici de mobilizare articulanta profunda.

Ce trebuie sa faci daca consideri ca ai putea beneficia de masaj Shiatsu?

Inainte de a incepe vreo forma de terapie sau masaj, este intotdeauna necesara o consultatie preliminara pentru a afla care sunt nevoile si sentimentele personale. De aceea, terapeutii shiatsu va vor ruga sa discutati despre starea de sanatate si obiectivele pe care doriti sa le atingeti prin masaj shiatsu.

In cazul in care constatati ca masajul shiatsu este ceea ce cautati, exista cateva elemente de luat in considerare inainte de a va programa o sedinta:

• Cautati terapeut profesionist: Masajul Shiatsu poate fi benefic, dar poate, de asemenea, sa obtina rezultate nedorite daca nu este efectuat de un terapeut cu experienta. Asigurati-va ca terapeutul are pregatire in masajul shiatsu si/sau alte forme de terapie.

• Discutati despre eventualele contraindicatii: Masajul Shiatsu nu este adecvat pentru toata lumea si poate fi contraindicat in anumite situatii; discutati cu terapeutul si va rugati sa va spuna daca sunt contraindicatii specifice.

• Gasiti imprejurimile potrivite: Stanzuiti sedinta intr-un mediu relaxant si ratatinator fara sau cu interactiuni minime si fara aglomeratie.

• Hraniti-va adecvat: Este important sa va hraniti bine inaintea unei sedinte.

• Fiti comod: Va recomandam sa purtati haine usoare si relaxante, relaxante si sa va pregatiti sa stati intins pe masa de masaj.

• Indrumati terapeutul: Lasati terapeutul sa stie daca loviti zona dureroasa sau se loveste prea tare. Aceste informatii ii vor ajuta sa ajusteze presiunea si tehnicile masajului.

Masajul shiatsu poate fi un mod Foarte benefic de aO te ajuta sa obtii starea de sanatate ridimentara de care toti avem nevoie. Aceste tehnici holistice si benefice pot face minuni si pot avea un impact profund Pozitiv asupra starii generale de sanatate si bine-stare. Inghiti o nevoiea de a obtine o adevarata restaurare si Odihna eu resurselor energiei si mergi inainte ca protectiune si voie buna!