Piscina este unul dintre elementele centrale ale divertismentului pentru intreaga familie si poate fi un loc distractiv si in acelasi timp un spatiu terapeutic pentru cei mici. Fie ca vorbim despre vara, candizi calda si plina de armonie, fie ca ne gandim la un mod relaxant de a petrece timpul acasa cu copiii, piscina poate fi solutia perfecta.

Exista o multime de optiuni disponibile in ceea ce priveste achizitionarea unei piscine pentru copii si este important sa intelegeti care sunt avantajele fiecarei optiuni in parte. De exemplu, o astfel de piscina in aer liber se poate construi si poate oferi distractia si relaxarea dorita pentru intreaga familie.

Comparativ cu piscina clasica, cea mai buna optiune pentru copii este piscina gonflabila, intrucat aceasta vine deja cu instructiuni clare de asamblare, este mai ieftin si se poate modifica dupa bunul plac.

Avantajele unei piscine gonflabile pentru copii

Piscina gonflabila pentru copii vine cu mai multe avantaje. Principalul este ca este usor de instalat si folosit. Uneori, poate fi pregatit chiar in cateva minute si poate ramane in pozitia folosita si pentru petrecere a serii sau a zilei, fara a fi nevoie de disassemblare ulterioara.

Nu numai ca este usor de utilizat, dar si usor de curatat si se poate pastra usor in orice spatiu, chiar si in cel mai mic. Practic, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa intariti baza deasupra solului si sa umpleti cu apa. Printre alte avantaje se numara:

• Costuri reduse – o piscina gonflabila este mai ieftina decat alte optiuni;

• Varietate de modele – piscina gonflabila se poate gasi in mai multe forme, modele, dimensiuni si culori, fapt ce permite parintilor sa aleaga adecvat nevoilor copilului;

• Dimensiuni majore – exista multe modele po si dimensiuni majore fata de alte tipuri de piscina, ceea ce le permite sa fie folosite si de mai multe persoane in acelasi timp.

• Usor de intretinut – piscina gonflabila este mai usor de intretinut si curatat decat una construita din beton si require mai putina tehnologie si energie;

• Transport usor – piscina gonflabila poate fi usor transportata si aranjata diferit indata ce ati parasit locul unde a fost folosita;

• Constructie usoara – piscina poate fi repozitionata si reconfigurata dupa nevoie cu usurinta si fara prea multa efort.

Dezavantajele unei piscine gonflabile pentru copii

In ciuda avantajelor, trebuie mentionat ca exista si cateva dezavantaje in ceea ce priveste optiunea unei piscine gonflabile pentru copii. Cel mai important dezavantaj este faptul ca aceasta nu poate fi folosita pentru o perioada mai mare de timp. Indiferent de cat de rezistenta este, o piscina gonflabila are limite, iar folosirea indelungata poate conduce la deteriorarea materialului si slabirea calitatii.

De asemenea, pentru a fi siguri ca piscina gonflabila este intotdeauna sigura, trebuie sa fiti atenti la folosire si sa verificati infletarea peretelui inainte de folosire.

Cum controlezi si intretii piscina copii

In ciuda faptului ca piscina copii este destinata distractiei, trebuie sa o Intretineti corect si sa ne asiguram ca nu reprezinta niciodata un pericol pentru cei mici.

Pentru a profita din plin de ea, asigurati-va ca se respecta urmatoarele reguli de siguranta:

• Nu lasati copiii nesupravegheati in orice moment;
• Intretineti piscina zilnic, curatand orice impuritati;
• Nu asezati piscina salt prea aproape de pomii din gradina;
• Verificati adancimea piscinei si asigurati-va ca nu are prea multa apa;
• Nu folositi produse de curatare pentru a curata peretii sau podeaua trebuie doar apa;
• Nu folositi unei piscine sau apa ce contine substante toxice;
• Puneti la dispozitie intotdeauna materiale de prim ajutor;
• Asigurati -va ca materialul piscinei este in regula si nu prezinta gauri sau defecte.

Din punct de vedere al curatarii si intretinerii, trebuie sa asigurati intotdeauna un nivel de clor corespunzator in apa pentru a preveni orice bacterii sau microorganisme periculoase, dar si pentru a va asigura ca apa ramane curata si placuta.

De asemenea, asigurati-va ca toate suprafetele cu care intra copiii in contact sunt curatate regulat cu solutii speciale. Acesti paşi sunt necesari pentru a va asigura ca copiii se bucura de siguranta si distractie pe tot parcursul sezonului cald.

Exista si cateva alte lucruri pe care trebuie sa le retineti. Deoarece piscina murdareste foarte repede, este important sa evaluati situatia si sa curatati si intretineti periodic aceasta. Chiar daca pare o sarcina dificila, aceasta este foarte importanta pentru a asigura siguranta copiilor si pentru a prelungi durata de viata a piscinei.

Cum alegi o piscina copii potrivita

Cand vine vorba de a alege o piscina pentru copii, trebuie sa luati in considerare mai multe aspecte. Printre acestea se numara dimensiunea, materialul din care este fabricata si alte caracteristici.

Dimensiunea: Dimensiunea aleasa depinde in mare parte de marimea si numarul copiilor. Cu cat aceasta este mai incapatoare, cu atat mai bine. Pentru cei mici, se recomanda optiuni mai mici, care nu sunt neaparat necesare, dar care ii vor face pe cei mici sa se simta mai confortabil.

Materiale: Exista mai multe materiale din care piscina poate fi confectionata, precum spuma, cauciucul etc. Alegerea corecta trebuie facuta in functie de capacitate si gradul de intretinere.