Spanacul și pestele sunt ingrediente bogate în nutrienti esențiali din care ne putem hrăni, oferind majoritatea nutrienților de care organismul nostru are nevoie pentru a se menține sănătos și optim.

Piureul de spanac și peste este o rețetă delicioasă și nutritivă, rapid de pregătit și care poate fi servită ca fel de mâncare principal sau ca topping de carne sau de peste.

Iată cum poți pregăti un piure de spanac și peste gustos și hrănitor, care nu va lăsa pe nimeni indiferent:

  1. Ingrediente

• 250 g spanac proaspăt
• 400 g peste alb feliat sau cubulețe de somon
• 300 ml lapte
• 2 cepe
• 3-4 căței de usturoi
• 50 g unt
• 1 linguriță de sare
• 1 linguriță de piper
• ½ linguriță de focin
• Ulei de măsline
• Opțional: brânză și ierburi aromate

  1. Cum se pregătește

Acest piure este destul de simplu de preparat.

Începe prin a curăța ceapa și usturoiul, după care toacă-le și călește-le împreună într-o tigaie, adăugând ulei de măsline. Atunci când au devenit lucioase, adaugă pestele și lase-l încă un minut.

Pune apoi amestecul de ceapă, usturoi și peste într-un blender și adaugă spanacul, laptele și untul. Mixează până se obține o pastă omogena.

Adaugă după aceea chefirul, sarea, piperul și ierburile aromate.

Mai lasă-l să dea încă un clocot și garnisește piureul cu cubulețe de unt sau cu brânză.

Serveste piureul cald sau rece.

  1. Beneficii

Piureul de spanac și peste este o rețeta sănătoasă, plină de beneficii pentru sănătate.

Spanacul este una dintre cele mai bune surse de nutrienți. Are un conținut bogat de antioxidanți, vitamine și minerale, fiind de asemenea o sursă bogată de fibre dietetice și o sursă nutritivă bună de magneziu, calciu și fier.

Pestele este, de asemenea, un aliment extrem de sănătos și plin de beneficii pentru organism. Contine acizi grași polinesaturați Omega-3, care sunt esențiali pentru organism și previne apariția tuturor tipurilor de boli cronice. Pestele mai conține, de asemenea, seleniu, iod și vitamina B12.

În plus, folosirea unui blender reduce nu doar prepararea alimentelor, ci și energia pe care o folosești pentru a face aceasta rețeta.

  1. Ce alte ingrediente poți adăuga

Pentru a diversifica acest piure delicios, poți adăuga aici alte ingrediente pe care crezi că le vei mai puteaura înainte de gătit, precum:

• Avocado
• Sos de soia
• Chimen
• Ouă
• Tofu
• Răsad
• Castraveți
• Rozmarin
• Patrunjel
• Busuioc
• Ulei de susan
• Șoia

  1. Sanatate si dieta

Piureul de spanac și peste poate fi inclus în orice dieta obișnuită. Este o rețetă sănătoasă, bogată în proteine și cu o cantitate minimă de grăsimi și colesterol.

Acest piure poate fi ideal pentru persoanele care suferă de diabet și pentru persoanele care fac eforturi considerabile pentru a-și menține sau a-și pierde greutatea corporală.

De asemenea, piureul de spanac și peste este bun pentru inimă și îmbunătățește circulația sanguină, ceea ce înseamnă mai multe avantaje pentru sănătate și starea de bine.

  1. Cum se pastreaza

Atunci când pregătești acest piure poți congela resturile și le poți folosi apoi o dată pe săptămână, moment în care îl poți folosi ca topping sau le poți servi ca fiind felul de mâncare principal și poți adauga o alta garnitură.

Este recomandat să consumi piureul proaspăt, chiar din cauza longevitații și a conținutului nutritivit. Dacă vrei sa-l pastrezi pentru mai târziu, poți însă congela resturile pentru aproximativ 5-6 luni.

Înainte de a îngheța piureul, asezonează-l cum ți se pare mai bun, pentru că odată cu încălzirea după înghețare gustul poate să sufere și să devină neplăcut.

Acest piure este o rețeta simplă de pregătit și poate fi servită ca un fel de mâncare principal sau ca topping, dar și ca parte dintr-o dietă sau dintr-o aducere aminte a anilor din copilărie.

Pentru a profita la maxim de toate beneficiile pe care spanacul și pestele le oferă, prepară cu regularitate acest piure și bucură-te de un aport nutrițional optim.