Cu tristețe anunțăm că celebrul actor Larry Hagman, faimos pentru rolul lui J.R. din serialul Dinastia, a incetat din viață pe data de 23 noiembrie 2012, la vârsta de 81 de ani.

La momentul mortii, Larry era cunoscut pentru doua personaje faimoase: J.R. Ewing de pe serialul lui Dallas și preotul Howard Baskin din I Dream of Jeannie. El a mai aparut în alte numeroase roluri pe marele ecran, televiziune si teatru în nenumărate piese și filme.

Cine a fost Larry Hagman și ce a realizat?
Actrita Mary Martin, majoritatea oamenilor știu de Larry Hagman, dar puțini știu cine a fost acest actor remarcabil și ce a făcut el în timpul vieții sale.

Hagman a început cariera sa de actor în 1949 atunci când a devenit membrul trupei de teatru The Repertory Theater of Lincoln Center. Așa începuse legatura sa cu Televiziune. La scurt timp după aceea a obținut un rol în serialul I Love Lucy și a continuat să facă apariții în numeroase seriale de comedie de-a lungul anilor 1950.

Însă cariera remarcabila a lui Larry Hagman a început în anii 1960 când a avut un rol important la I Dream of Jeannie. Acest serial a adus numeroase premii și a susținut fericirea milioanelor în întreaga lume.

În anul 1978, la încurajarea lui Hagman, au fost create noi reguli pentru realizarea unui serial televizat, în cadrul căruia el urma să-și interpreteze unul dintre personajele serialului, J.R. Ewing de pe Dinastia. Acest serial a creat istorie și a castigat multi premii Emmy – și a adus milioane de spectatori din toate colturile lumii.

La data de 23 Noiembrie 2012, Larry Hagman a incetat din viata, dar actoria lui va rămâne în memoria oamenilor. Acesta va rămâne în mintea fiecărui spectator ca una din cele mai remarcabile personalități din lumea filmului.

Timpul petrecut de Larry Hagman ca actor
Larry Hagman a petrecut mai bine de șase decenii ca actor pe câmpul actoriei. A avut apariții în numeroase filme, piese și seriale de televiziune.

Iată o listă cu principalele sale apariții pe scară largă în teatru, film și televiziune:

• Iubirea Mea, Lucy (1951-1957)
• Vacanțe și pături (1955)
• Dragnet (1951-1962)
• Candid Camera (1960)
• Bitter Sweet (1969)
• The Bestlittle Whorehouse in Texas (1980)
• I visul meu, Jeannie (1965-1970)
• Dinastia (1978-1985)
• Dallas (1978-1991)
• Sirenele de la South Padre (1993)
• Don’t Ask, Don’t Tell (1998)

În decursul anilor Hagman a interpretat numeroase roluri și a produs cateva piese în teatru. A mai interpretat un rol important în filmul Henry, a majoritatea cunosc ca fiind unul dintre rolurile sale mai memorabile.

Identitatea lui Larry Hagman
Larry Hagman a jucat diferite roluri în decursul anilor, de la comentatori Ironia Sorții la faimosul J.R. Ewing de pe Dallas.

Privind dincolo de rolul pe care l-a interpretat, atletul Larry Hagman a avut o identitate, iar cea mai remarcabila a fost aceea de pilot. El a primit licență de pilat in 1976 și a imbrățișat acest hobby cu tot entuziasmul său. Pilovitul a fost una dintre pasiunile sale cele mai profunde si lui Hagman îi placea să piloteze la înălțime și să admine priveliștile din cer.

De asemenea, Hagman era un om cu ceva accente boeme si ii placea sa fie mai aproape de natură în sensul că ar fi zburat în Mexico și aici făcea modelele ușoare planor (săgeată).

În cele din urmă, vorbind despre Larry Hagman, trebuie subliniat faptul că acesta a fost un mare animalist, un susținător pasional al drepturilor animalelor și s-a alăturat cauzillor pentru vindecarea și conservarea animalelor în primele momente ale acestor acțiuni ecologiste.

Update-uri referitoare la cariera si moartea sa
La data de 23 Novembrie 2012, acest actor exceptional a incetat din viață, dar ne-a lăsat o mulțime de povestiri amuzante, emoții secrete și învățăminte foarte importante despre ceea ce înseamnă adevarata pace interioară.

Câteva ore mai târziu, Autoritatea Medicala din Dallas au făcut următorul anunț: ”Cauza potrivit căreia s-a dus dincolo, la fel de cum Larry a dorit, a fost cauzată de insuficență acută a ficatului, datorită unui cancer de ficat de celule mari.”

În decembrie 2012, la sedinta postmortemă, se pare că s-a stabilit că Larry suferea de o formă de cancer, însa el și echipa sa de doctori au hotărât să continue tratamentul până în momentul în care acesta și-a pierdut sentimentul fericirii și simțul bine-fiintei. Acesta a fost momentul în care a hotarât să nu mai faca tratament în ciuda luptei sale și să accepte inevitabilul.