Tatuajele temporare au un impact diferit asupra persoanelor care le poarta. Daca te intrebi ce inseamna tatuaje temporare sau cum functioneaza, atunci ai ajuns in locul potrivit. Acest articol va examina totul despre tatuaje temporare, incepand de la istoria lor si pana la modalitatile prin care sunt create si aplicate.

Istoria Tatuajelor Temporare

Tatuajele temporare au istorie destul de stransa, datand din anticitate. In Evul Mediu au fost folosite masti facute din fructe si alte alimente pentru a-si transfera desene pe piele. Acestea au fost folosite in biserici pentru a marca sarbatorile catolice si au fost folosite si in Egyptul Antic pentru a-si da sanctiune si onoare divina.

In secolul al XIX-lea, tatuajele temporare au castigat popularitate in randul nobililor din Franta, Germania si Anglia pentru a-si simboliza statutul social ridicat. Acesti nobili s-au ajutat de catre savetari pentru a aplica modelele, in unele cazuri fiind resemnati prin presare, dupa ce materialul respectiv fusese in prealabil desenat pe hartie si prelucrat.

Tipuri de Tatuaje Temporare

Tatuajele temporare sunt create cu diferite metode si nuatori, astfel incat oricui sa-i placa si sa le poata asorta cu stilul sau personal. Cele mai populare tipuri de tatuaje temporare sunt:

• Tatuaje cu transfer termic, care au fost folosite pentru prima data in Japonia in anii 1933 si 1950. Aceste modele sunt create prin presarea materialelor termice peste piele, astfel incat acesta sa se deformeze si sa creeze un desen. Acest obicei este prima aparitie notabila a tatuajelor temporare in poporul japonez.

• Tatuajele cu henna/mehndi sunt o alta forma populare de tatuaj temporal, ce presupune aplicarea unei paste obtinuta din planta henna pe piele. Aceasta algere este mai usor de aplicat, iar modelul se desena direct pe piele. Plantele henna sunt naturale si nu deterioreaza pielea.

• Tatto-uri temporare se folosesc pe baza unui suport special, care va asimila culoarea in piele si va permite ca si desenul sa ramana pe piele pentru durate mai lungi de timp. Acest tip de tatuaj se poate curata cu apa si se pot selecta orice modele sau culori.

• Ambalajul cu lipici este folosit ca suport pentru tatuajul temporal si este des folosit in industria publicitara. Acesta se compune dintr-o banda din plastic cu lipici pe spate, pe care se aplica un desen, ce va fi decupat pentru a fi lipit pe piele. Acest tip de tatuaj este foarte usor de indepartat, dar rezista intre pana la trei zile.

Beneficii ale Tatuajelor Temporare

• Scoate in evidenta personalitatea: Tatuajele temporare iti permit sa salonati aburul dorintelor tale si sa aduci in evidenta personalitatea ta prin diferitele modele pe care le poti alege.

• Fara durere: Tatuajele temporare sunt destul de usor de aplicat si nu supraincalzite constand in durere sau in iritare.

• Se curata usor: Tatuajele temporare pot fi inlaturate cu usurinta prin clatire cu apa sau stergere si nu sunt destinate sa ramana pe piele pentru o perioada lunga de timp.

• Costuri mici: Tatuajele temporare sunt disponibile in mai multe forme si materiale la preturi foarte mici.

• Experiente inovative: Cu noile metode de aplicare, tatuajele temporare sunt folositoare pentru a experimenta noi modele si culori fara durere sau costuri ridicate.

De ce sunt Tatuajele Temporare Folosite?

Tatuajele temporare sunt un mod inovator de a te exprima, fara o angajare prea mult in procesul de tatuare. Acestea sunt considerate un mod distractiv si usor de a experienta stilul tau si personalitatea prin modele si culori.

Tatuajele temporare pot fi fondate pentru a corespunde noului stil de moda, sau chiar pentru a marca o eveniment sau o ocazie speciala. In majoritatea cazurilor, desenul tau temporal isi va pierde stralucirea dupa cateva zile, fara sa lase urme arata sau sa transforme acea zona in portiunea neagra.

Un alt avantaj pe care efectuarea unui tatuaj temporal il aduce este faptul ca nu trebuie sa te gandesti la durerea si disconfortul conditionat de procedurile conventionale si la felul in care vei arata in viitor.

Totusi, daca ai luat ulterior decizia sa iti faci un tatuaj permanent chiar si dupa ce te-ai obisnuit cu tatuajul temporal, va trebui sa accepti consecintele si stilurile permanente pe care le vei adopta.

Inclinatia spre Tatuaje Temporare creste odata cu Mondializarea?

Mondializarea, sau procesul prin care comportamentele, ideile, opiniile si culturile devin globale, a influentat si tendintele in materie de tatuaje.

Multe tari din lume au inceput sa adopte acest trend si sa viziteze artistii profesionisti de tatuaje sau chiar sa isi faca unul singuri. Acest trend s-a reflectat si asupra tatuajelor temporare, care sunt folosite in scopuri personale si in publicitate. Datorita preturilor mici si a flexibilitatii, tatuajele temporare s-au facut extrem de populare, iar tendinta de a le adopta este in continua crestere.

In prezent, industria high-tech si creativa a tatuajelor temporare a avansat semnificativ, lansand produse cu modele unice si inedite, care ofera o experienta artistica cat si o posibilitate de a se cunoaste in profunzime. Aceasta industrie a continuat sa-si extinda influenta in randul tinerilor si al adultilor, oferindu-le posibilitatea de a-si afirma identitatea si de a-si modela propriul corp.

Tatuajele temporare sunt folosite si in cat mai multe locuri de lucre, pentru a le oferi angajatilor cu viata profesionala ambitoasa si aglomerata, sansa de a se expresa si a se simti confortabil in orice moment. Aceste tatuaje au si un scop estetic, arata foarte bine si sunt extrem de apreciate in industria modei.