Machiajul este un mod excelent de a-ti pune in valoare trasaturile si de a-ti exprima personalitatea. Exista o varietate de look-uri pe care le poti crea, influentandu-le prin produsele de machiaj si tehnicile de aplicare. In special pentru ochii caprui, combinatia de produse si tehnici de machiaj pot imbunatati frumos modul in care rasareau tai trasaturi jucause sau expresive.

Indiferent ca machiajul tau se bazeaza pe un look natural, glam sau gothic, exista cateva trucuri generale care adauga volum si stralucire ochilor de culoare caprui. Acest articol se va concentra pe trucuri de machiaj facile si usor de folosit pentru a sublinia culoarea ta unica si sa fii pregatita sa atragi toate privirile.

Comenzile de bază pentru machiajul ochilor caprui

Deoarece fiecare tip de machiaj trebuie sa inceapa cu produse de baza, iata cateva trucuri si produse desemnate sa sublinieze ochii tai caprui.

• Foloseste o baza de machiaj – Foloseste intotdeauna o baza de machiaj sau o crema hidratanta pentru a preveni uscarea pielii.

• Aplica un fard de neutral la baza firelor de par – Foloseste un fard de pleoape de nuanta naturala deschisa sau medie pentru a deschide si alungi ochii tai. Totodata, vei adauga un aspect luminesc acestei culori.

• Utilizeaza nuante soft pentru umbrire – Foloseste nuante cat mai inchise si mai deschise ale ochilor tai pentru umbrire, montare sau conturare pentru a adauga adancime si textura.

• Foloseste iluminator pe locurile de ingustare – Utilizeaza un iluminator auriu (deschis) sau argintiu (intunecat) pentru a adauga luminozitate si volum la pometi.

Produsele – produsele folosite pentru un look natural

Foloseste produsele complicate pantru a obtine look-uri care sa puna in valoare ochii caprui natural.

Pudra: Pudrele cu acoperire fina pot preveni luciul facial pe toata durata zilei, fara a se scurge. Foloseste nuante de pamant pentru a obtine look-uri simple si naturale.

Fardurile: Foloseste paleta ta desemnata pentru ochii caprui. Folosesti nuante deschise, unice ale culorii tale, sau nuante galbene riche pentru un efect de marire.

Mascara: Acorda o atentie speciala ochilor tai prin folosirea unei mascara care hraneste, descurcaungera, subliniaza si volumizeaza genele tale. foloseste culori deschise de albastru sau verde pentru a evidentia si mai mult culoarea ta.

Gelurile de tus: Foloseste cremuri de tus sau creioane de tus in combinatie cu rimeluri pentru a obtine linii precise si muschiului in partea din spate a ochiului.

Produse folosite pentru un look glam sau dark

Fardul de pleoape: Foloseste nuante negre, violet sau maro-murdar pentru umbrirea partii superioare sau inferioare a ochiului tau. Pentru un look dramatic si smoky, aplica fard in trepte, incepand cu cea mai inchisa, in jurul ochiului, si trecandu-te treptat spre culoarea cea mai deschisa pentru stralucire.

Lacul de gene: Lacul de gene insotit de rimel este trucul final pe care il poti folosi pentru a desavarsi look-ul glam. Adauga cateva straturi pentru un volum meravilos.

Firul magnetic: Daca ai nevoie sa adaugi un element wow al look-ului tau, atunci foloseste un fir magnetic. Acesta poate adauga un mister si senzualitate pentru mai multe look-uri, in special cele dark.

Tehnici de aplicare a trucurilor de machiaj

Exista mai multe moduri de a aplica produse. Fiecare dintre acestea poate contribui la desavarsirea look-ului tau.

● Foloseste articolari cu pensula pentru a obtine look-uri de umbrat natural.

● Foloseste miscari circulare pentru a aplica fardul pe pleoapele tale.

● Foloseste creionul maro sau negru pentru conturare.

● Aplica puncte mici si izolate in locuri precum liniile cazute si in linia genelor.

● Pentru look-urile smoky, foloseste bureti moi pentru a aplica si amesteca fardul pe pleoape.

● Pentru obtinerea look-uri dramatic, foloseste pensule deasemenea amestecare si conturare.

Sfaturi generale pentru sublinierea ochilor caprui

● Iluminatorul poate adauga o energie suplimentara bine-venita ochilor tai.

● Foloseste nuants de roz sau puerta pentru a adauga stralucire.

● Foloseste iluminatoare stralucire aurii pentru un look mai modern, iar auriul cu argintiu intunecat pentru lookuri mai inchise.

● Daca folosesti un tus albastru sau albastru-verzui, fa-o numai in zona superioara a ochiului si nu in zona inferioara.

● Foloseste gene false in mod corespunzator pentru un look mai dramatic sau dramatic natural.

● Exfoliaza si hidrateaza cu produse de calitate de skin care de calitate.

● Aplica rimelul in etape pentru un look mai stralucitor si realce.

● Foloseste nuante delicate si nuante armonizate pentru look-urile clasice si adauga stralucire in look-urile mai moderne.

Look-uri fresh & finale

Iata cateva tehnici si produse pe care le poti folosi pentru a obtine look-uri de machiaj optime pentru ochii tai caprui.

Look-uri naturale: Pentru look-uri fresh si usoare, raceste tonul cu produse naturale care sa nu incarce feata ta. Foloseste fard de pleoape de nuante deschise si neutre, mascara de albastru si gene false simple.

Look-uri smokey: Pentru look-urile smokey, foloseste farduri maro si negre, produse maro, aramiu si gri intense, creioane si un pencil albastru in zona superioara. Evita umplerea prea mare si incarcata a ochilor.