Caldura torida a verii a venit, iar magazinele s-au umplut de aparate de aer conditionat. Aceste aparate de aer conditionat sunt ideale pentru a-ti face locuinta cat mai confortabila si mai racoroasa. Acestea pot fi foarte utile pe parcursul intregului an, deoarece iti ofera control asupra temperaturii din casa ta. 

Dintre optiunile disponibile, cum ar fi aparatele de aer conditionat portabile, modelul fix sau ventilatoare bladeless, unii proprietari de case se intreaba ce sistem de aer conditionat portabil sa aleaga pentru acasa.

Vezi Aici Ce Aparate de Aer Conditionat Portabil Sunt Disponibile

Un aparat de aer conditionat portabil este un produs foarte versatil, care poate fi usor mutat dintr-o camera in alta si ofera o evacuare eficienta. Acest model se poate conecta la o priza la perete si este uimitor de silentios. Se intrebuinteaza foarte des atunci cand se doreste sa racoreasca un spatiu, fara instalarea unei unitati fixe.

Colegii nostri de la revista Bigbathrooms.com au analizat cele mai bune optiuni de aparate de aer conditionat portabile. Iata care sunt principalele lor recomandari, pe care ei le-au facut:

 1. Larkooler BA201E: Aceste aparate de aer conditionat de la Larkooler sunt unele dintre cele mai bune optiuni de pe piata. Acest model are un debit de aer de 12 800 m3/ora si o putere de racire de 12500BTU, astfel incat este mai mult decat suficient pentru a raci o camera cu pana la 120 de metri patrati. Unitatea vine echipata cu un compresor turbo pentru o performanta mai buna si mai multa eficienta energetica.

 2. LG UR091IRH: Unitatea LG UR091IRH ofera o performanta foarte buna in ceea ce priveste racirea unei incaperi. Acest aparat de aer conditionat portabil cu racire rapida si turbo are un debit de aer de 8169 m3/ora si o putere de racire de 9000BTU. Este echipat cu un compresor inverter si cu un dezumidificator, astfel incat poate sa controleze si nivelul de umiditate al camerei.

 3. Haier HPND14XHT: Acest aparat de aer conditionat portabil Haier este foarte silentios in timpul operarii, ceea ce il face ideal pentru incaperi cu tavan inalt. Acesta are un debit de aer de 1100m3/ora si o putere de racire de 12000 BTU. Unitatea are un filtru de carbon incorporat, care curata aerul si elimina mirosurile neplacute.

Cum Sa Alegi Corect Un Aparat de Aer Conditionat Portabil

Inainte de a alege un aparat de aer conditionat portabil, trebuie sa te asiguri ca iti poti configura camera pentru culoare si designul potrivit stilului tau si bugetului. Aici este o lista cu factorii de care ar trebui sa tii cont:

 1. Capacitatea Cosului de Condensat: Aparatele de aer conditionat portabile se bazeaza pe cosurile de condensat din dotare pentru a elibera aerul cald. Un cos de condensat de 20 de l adaugat unei unitati fara compresor, cum este ventilatorul bladeless, ar trebui sa fie suficient pentru a raci suficient de mult un loc de pana la 110-120 de metri patrati. Daca doresti sa racesti o camera mai mare, ar trebui sa cumperi un cos de condensat mai mare.

 2. Dimensiunea Incaperii: Marimea camerei pe care vrei sa o racesti conteaza foarte mult in procesul de selectare a unui aparat de aer conditionat portabil. Alegerea aparatului potrivit iti va oferi cea mai buna si eficienta modalitate de a directiona fluxul de aer in incaperea tinta.

 3. Tipul de Camera: In cazul in care ai incaperi cu suprafete mari, unitatile de aer conditionat portabile pot fi uneori ceva prea puternice. In acest caz, ventilatoarele bladeless sunt o alegere excelenta, datorita costurilor mai reduse si flexibilitatii mai mari. In functie de zona, acestea pot fi folosite si pentru racirea camerelor exterioare.

 4. Eficienta Energetica: Tencologia moderna permite economii considerabile de energie. Aparatele de aer conditionat portabile cu clasa energiei A+ sunt ideal pentru cei care vor sa economiseasca bani pe facturi. Cu cat un aparat de aer conditionat este mai eficient din punct de vedere energetic, cu atat mai mult spunem ca este o optiune mai buna.

 5. Filtrarea Aerului In Camere: Aparatele de aer conditionat portabile care implementeaza tehnologia de filtrare de nivel 3 sunt o optiune foarte buna pentru cei care vor sa beneficieze de o calitate a aerului excelenta. Acestea ofera nu doar aer proaspat si curat in camera, ci si un nivel de control mai mare asupra umiditatii aerului.

 6. Preţul: Costurile vor fi diferite in functie de marimea unitatii pe care o alegi. Cu cat este mai voluminoasa unitatea, cu atat va fi mai scumpa.

Ce Asigurari Trebuie Sa Aiba Un Aparat de Aer Conditionat Portabil

Inainte de a te hotari intre unul sau mai multe aparate de aer conditionat portabile, ar fi bine sa te asiguri ca fiecare producator ofera anumite certificari de calitate si garanţii. Acestea va trebui sa fie cuprinse in oferta. Iata o lista cu caracteristicile pe care trebuie sa le cauti inainte de a cumpara un aparat de aer conditionat portabil:

 1. Eficienta Energetica: Acest factor iti va arata daca aparatul respecta standardele ENERGY STAR in materie de economie de energie.

 2. Reparatiilor si Asamblari: Verifica daca unitatea ofera o garantie pe intreaga durata de viata si ce tip de servicii ofera in cazul defectiunilor.

 3. Emisii Sonore: Verifica nivelul emisiilor sonore, in decibeli, pentru a fi sigur ca unitatea pe care o iei nu va cauza probleme de zgomot.

 4. Designul Aparatului de Aer Conditionat Portabil: Aici ar trebui sa fii atent la designul si dimensiunile unitatii, pentru a te asigura ca se potriveste perfect cu stilul si culoarea incaperii.