De ce insala femeile? Un mister care poate sa tulbure orice femeie, este exact motivul pentru care doamnele decid să încalce juramântul inexistent de credință. În această zi, vom dezbate subiectul, vom afla adevărata cauză a unei asemenea trădări și, poate, vom găsi o soluție la această dilemă.

Atunci când partenerul dvs. înșeală, cea mai obișnuită reacție este să căutați motivația care l-a determinat. Ei bine, când este vorba de femei, adevărul este că insala nu are o singură cauză. În schimb, se poate datora unui număr de factori și circumstante, fiecare jucând diferite roluri, care trebuie luați în considerare pentru a înțelege de ce s-a întâmplat.

Cum au fost create sentimentele de infidelitate?

Sentimentele de infidelitate sunt, probabil, cele mai potrivite, fiind înrădăcinate în mulțimea de norme sociale prescrise de societatea noastră. Acestea consideră că ideea de monogamie este absolut esențială pentru construirea și înmulțirea unei relații sănătoase și fericite. Afară de asta, sentimentul că unul dintre parteneri este trădat provoacă de foarte multe ori sentimente de furie, de hotărâre și mânie. Cu alte cuvinte, se creează o atmosferă plină de stres și neîmpliniri în relația cuplului.

Spre deosebire de bărbați, anumite forme de infidelitatea pot fi mai diferite. De exemplu, un bărbat poate obține încântare sexuală in acțiunea lui de a înșela, în timp ce o femeie de același lucru nu. În schimb, o femeie poate căuta emoțiile, atenția sau chiar sentimentele pe care partenerul său nu le poate sau nu vrea să-i ofere.

Neîncredere și abuz

Neîncrederea și abuzul în orice formă se poate spune că fac parte din motoarele care împing femeile spre trădare.

Neîncrederea poate fi intangibilă, fiind formulată chiar din interiorul gândirii ei sau tangibilă, ce vine din afară și se bazează pe ceea ce cunoaște despre partenerul lor. De obicei, cei care suferă de neîncredere sunt conștienți că relația lor nu funcționează în mod corespunzător și, astfel, simt că înșelarea este singura soluție pentru satisfacția lor, sperând că aceasta va umple golurile pe care le au în inima lor.

Abuzul fizic și emoțional poate fi, de asemenea, foarte relevat motiv pentru care femeile înșeală. În special, femeile pot deveni izolate din cauza abuzului și își pot găsi refugiu în altă parte, ceea ce le determină să acționeze în mod abrutul.

Lipsa de comunicare

Lipsa de comunicare reprezintă gameplay-ul principal în cele mai multe cazuri de trădare. Din cauza lipsei unei comunicări reale și profunde între parteneri, acestea decid să ia drumuri separate în căutarea unei satisfacții.

Cu cât relația este mai puțin comunicată, cu atât mai vulnerabilă acesteaieste, cu atât mai probabil este ca femeia să-și caute fericirea undeva în afara cuplului.

În plus față de această insuficiență de comunicare, iarăși, femeile pot căuta atenție, mai ales în cazul în care partenerul nu este prezenți sau îndestulător în acest domeniu.

Căutarea atenției

Așa cum am descris mai sus, femeile înșeală, de cele mai multe ori, datorită lipsei atenției și atenției din partea partenerului care trebuie să le asigure aceste lucruri.

Femeile se simt adesea neiubite, deprimate și neapreciate, făcându-le să se teamă că se vor simți așa pentru tot restul vieții, așa că ele decid să încerce lucruri noi, cum ar fi înșelarea. Printr-un comportament asemănător, acestea vor încerca să-și dovedească lor însele că sunt încă capabile de a atrage interes, atenție și afecțiune și, mai mult decât atât, să-și recâștige încrederea.

Ce putem face?

Având în vedere cauza principală a infidelității feminine și cauzele secundare ale trădării, este imperativ să rezolvăm această problemă acolo unde se nasc.

Primul și cel mai important pas este de a garanta prezența unei comunicări adecvate și sincerității în cadrul cuplului. Acest lucru presupune comunicarea pe tot parcursul relației și încercarea de a construi un sentiment de conexiune intimă între parteneri.