Pistruii sunt acele pete sau pete de culoare mai închisă decât pielea care arată ca niște pistrui mici și care se pot forma pe fața sau pe alte părți ale corpului unei persoane. Acestea sunt de obicei unice pentru fiecare persoană, fiind condiționate genetic, chiar dacă aparțin unei familii sau sunt înrudiți. Sunt procese naturale care se provoacă prin expunerea la soare și nu sunt nici prevenite și nici tratate.

Simptome

Pistruii sunt tipice pentru mai multe persoane, în special cei cu ten deschis. Se pot observa umbre maronii umbrite în jurul fiecărei pete întunecată și particulele mici, subțiri ale pistruilor sunt destul de vizibile. Cel mai frecvent, aceștia se găsesc pe spatele gâtului, pe față, pe brațe și pe picioare.

Cauze

Expunerea necontrolată la soare poate provoca, de asemenea, apariția pistruilor. Dacă sunteți cineva cu piele deschisă la culoare, atunci este foarte probabil să dezvoltați pistrui prin expunere indelungată la soare, fără protecție adecvată. Pistruii pot fi, de asemenea, prezenți din cauza perioadelor prelungite de expunere la anumite tipuri de radiații.

Efectele pistruilor

În unele cazuri, pistruii pot fi destul de inestetici și pot provoca anxietate sau depresie. Acesta este motivul pentru care mulți oameni recurg la înlăturarea lor, cu ajutorul tratamentelor medicale. Există o gamă largă de tratamente disponibile, inclusiv laserul și alte proceduri chimice, al imei este cea mai recomandată.

Cât de des să consultați un medic

Înainte de a recurge la tratamente, este important să vă adresați unui medic pentru a vă asigura că aveți pistrui și nu vreo altă afecțiune. Există, de asemenea, circumstanțe în care pistruii nu sunt deloc îngrijorători și se pot trata cu ușurință chiar acasă.

Tratamente acasă

Există unele tratamente naturale pentru pistrui care pot fi aplicate acasă, care sunt ieftine și eficiente. Trei dintre metodele populare sunt:

-Lemon: sucul de lămâie sau alte sucuri de fructe dulci conținute acizi care pot exfolia pielea și îmbunătăți culoarea pielii. Acesta poate fi scufundat pe fața ta de două ori pe zi;

-Efectul de sare: sarea de mare conține minerale care pot ajuta la exfolierea pielii și la ameliorarea petelor. Se aplică o soluție de sare sau apă de mare pe fața ta timp de 15 minute;

-Miere: această substanță poate fi folosită pentru a albi zonele de pe piele și are vitamine și antioxidanți care ajută la strângerea pielii și menținerea aspectului sănătos.

Remedii și remedii alopate

Pe lângă tratamentele naturale, există și tratamente alopate disponibile pentru a elimina pistruii. Acestea sunt, de obicei, mai eficiente, dar aduc și riscuri suplimentare. Unele dintre metodele folosite sunt:

-Laserul: această metodă de tratament tip laser se aplică pentru a îndepărta focarul pigmentarii;

-Cristalin oxidul de zinc: acest dispozitiv de îndepărtare a petelor deschise se poate folosi pentru a albi zonele pigmentate;

-Tratamentul cu Dermabraziune: această procedură utilizează o substanță abrazivă pentru a exfolia pielea și a reduce umbrul petelor maronii.

Dificultăți și complicații

Cu toate tratamentele și remediile disponibile, există riscuri asociate cu îndepărtarea pistruilor. Acestea sunt destul de rare, dar este bine să știți despre ele, în cazul în care decideți să solicitați tratament pentru acestea. Cele mai frecvente compilații sunt:

-Cicatrici: Îndepărtarea petelor maronii poate cauza cicatrici care pot fi neplăcute;

-Hiperpigmentare: aceasta poate dura din cauza expunerii la soare sau după tratamente prea puternice;

-Reacții alergice: pot fi provocate de produsele chimice sau de alte ingrediente;

-Infectii: îndepărtarea sau aplicarea tratamentelor poate provoca infecții.

Îngrijirea pielii

Îngrijirea pielii pentru pistrui implică o combinație de soluții. Acestea includ:

-Soluții de înăbușire a soarelui: protejați-vă pielea folosind cremă cu protecție solară, pentru a preveni pete maro și a patra;

-Hidratare: hidratarea pielii vă poate ajuta să preveniți afecțiunile similare pistruilor și să vă întăriți pielea;

-Alimentatie sanatoasa: consumand alimente bogate in vitamine si nutrienti, sanatatea pielii poate fi imbunatatita cu usurinta.