Celebritatile care fac fata punctelor sensibile in perechea de varsta pot fi intalnite tot mai des in lumea showbizului. Cuplurile celebre cu diferente mari de varsta au fascinat si vor fascina oamenii pana cand vor fi destule motivatii sa le incluiem in tendinta. Atunci cand vorbim despre aceasta tema, e greu sa distingem intre fapte si stereotipuri menite sa prezinte persoanele implicate într-o lumina prostita.

Exista, inca, o serie de perceptii si preconceptii, bazate pe intelegeri mai vechi despre modul în care ar trebui sa functioneze relatia unor persoane cu diferente extreme de varsta. Saracirea Discursului despre Politica de Gener si Sexualitate a lansat un val de furie în online care a avut ca si efect repercursiuni despre ceea ce înseamna “normal” pentru relatiile noastre. Cu toate acestea, inca exista persoane care judeca aceasta tema aspru, mai ales din cauza relatiilor între celebritatile de varste diferite.

In speranta ca vor scoate la iveala mai multe conceptualizari despre cuplurile cu diferente mari de varsta, prezentam cateva randuri despre vietile lor si felul în care acestea, prin contrastul lor, poate sa inspire si sa revolutioneze lumea.

I. Preconceptii despre Cuplurile ce au Diferente de Varsta

Cuplurile cu diferente mari de varsta intampina frecvent temeri si conceptii. Cele mai comune sunt vechiul discurs despre aceste tipuri de relatiile aruncate asupra barbatilor mai batrani alaturati unei femei tanara, o intrare în lumea unei fete mai vulnerabile si, desigur, orice perceptie referitoare la lipsa de comunicare intre partenerii aflati în varste extrem de diferite. Acestea ies din discutie în lumina capacitatilor, dar si a tuturor riscurilor pe care îl presupune cersetoria unor asemenea situatii.

De cele mai multe ori, acest stereotip negativ este cel care sta la baza discursului si îl subvalorizeaza pe acea persoana care abordeaza relatia. Se presupune ca persoanele mai în varsta urmaresc sa profite pe seama mai tinerelor, iar cei mai tineri sunt în cautarea unui model, protector, pe care sa se bazeze. Aceste discutii se regasesc în nenumarate discursuri antiageism, adresate special celor mai influenti in vreun fel ai tematicii.

II. Ce au de spus celebritatile:

Celebritatea cuplurilor ce au diferente mari de varsta s-a transforming treptat pe parcursul anilor. Decenii la rand, diferentele au fost considerate ca un anumit tabu în lumea filmului sau a muzicii, însa acum vedem in continuu relatiile acelor cupluri din care unul dintreele este considerat bunic, iar celalalt nepot.

Cuplul si-au dovedit vointa de a tine laolalta, luptand cu preconceptii si bariere verbale, fitiind astfel înca noi frontiere pentru iubire. Iata cateva exemple:

  1. Michael Douglas si Catherine Zeta-Jones

Michael Douglas, nascut in 1944, a ramas vaduv in urma cuplarii cu Diandra Luker în august 2000. Abia în 1999 a început apropierea lui Michael Douglas de Catherine Zeta-Jones, nascuta în 1969. Cuplul s-au cununat în 18 DE NĂSCERE a lui Michael Douglas si s-au divortat în 2016.

  1. Sam Taylor-Johnson si Aaron Taylor-Johnson

Aaron Taylor-Johnson, nascut in 1990, a început povestea de dragoste cu Sam Taylor-Johnson, nascuta în 1967, cînd juca rolul unei iubite pentru Aaron în Benedict Andrews. Au anuntat oficial relatiile în 2009 si, în 2012, s-au casatorit în Los Angeles.

  1. David Bowie si Iman

Tinand cont de valoarea si împaratia lor creata, relatiile lui David Bowie, nascut în 1947 si Iman, nascuta în 1955, au fost expuse pe scena publica înca din 1991, cand s-au casatorit. De asemenea, au raspuns oricaror asteptari sau preconceptii despre relatia lor, fiind extrem de recunoscatori unul fata de ceilalt.

III. Ce înseamna cu Adevarat sa vezi Înainte

Aceste cupluri ilustreaza toate cai de vinatoare prin care isi expun povestea si cazul pacific la adresa neintelegerilor care le asalteaza. Împreuna, au reusit sa vina cu solutii sugestive, pe linga r romantismul si iubirea promovate de ei, spunand astfel, ca:

  1. Forceaza Barierele:

Fie ca este vorba despre legi legate de cuplurile aceasta, campanii sau chiar încurajarea unor vieti normale, cazurile cunoscute cu diferente mari de varsta au reusit sa depaseasca ideile tabu si testele discriminatorii. Acest lucru a fost posibil pentru ca partenerii, cu varste diferite, si-au înfruntat temerile si au luptat pentru relatiile lor.

  1. Experienta si energia se completeaza:

Indiferent de diferentele pe care preconcepusle le-au despartit, aceste cupluri au avut intotdeuana în vedere banala combinatie intre inteligenta, experienta si energia de care ai nevoie pentru a pastra o relatie sanatoasa. Împreuna, sau unul fata de celalalt, cred ca au schimbat felul în care putem vedea împlinirile ce le-ar putea aduce abordarea atenta si pasionala a unei vieti împlinite.

  1. Intelegerea unui Taboo poate sa schimbe Stilul de Viata

Timpul si frica de schimbare au facut ca societatea sa se bazeze mai mult pe constarinte si stereotipuri. Cu toate acestea, aceste cupluri au reusit sa întoarca societatea catre libertatea pentru care trebuie sa luptam. De asemenea, le-a aratat si celorlalte persoane ca e normal sa îti încalci regulile trecutului si sa-ti construiesti viitorul ca si cum ar fi propriul.