Epilatoarele IPL au devenit unul dintre cele mai populare produse folosite pentru a elimina firele de par nedorite, datorita rezultatelor convenabile cu care sunt obtinute. 

De cand au fost introduse pe piata, iar tehnologia a inceput sa se dezvolte, oferind rezultate mai bune si un grad mai mare de satisfactie al clientilor, alegerea unui epilator IPL (Intense Pulse Light) poate fi uneori dificila, cu atat mai mult cu cat numarul lor a crescut si este din ce in ce mai variat. Iata cateva ponturi importante care te vor ajuta cand iei o decizie..

Ce trebuie sa stii inainte de a alege un epilator IPL?

Inainte de a investi in epilatorul IPL potrivit pentru tine, trebuie sa te asiguri ca intelegi mai intai principiul de baza al acestei tehnologii. In cele mai multe cazuri, epilatoarele IPL folosesc o formula chimica speciala pentru a absorbi energia lumina puternica si a o transmite catre celule. Acest lucru poate ajuta la indepartarea firelor de par nedorite fara sa produca un disconfort si senzatii neplacute.

Cum sa faci alegerea potrivita?

  1. Raportul durata – pret: unul dintre primele lucruri de care ar trebui sa tineti cont atunci cand achizitionati un epilator IPL este raportul durata – pret. Acest lucru inseamna ca, de obicei, epilatoarele mai scumpe detin o durata de folosire mai lunga. Un dispozitiv IPL destinat esteticii, cum e dispozitivul SmoothSkin Bare, se foloseste pe o perioada mai mare de timp chiar si la o singura folosire.

  2. Performanta: Exista o varietate de epilatoare IPL de performanta diferita. De regula, cu cat un epilator IPL este mai scump, cu atat performanta sa va fi mai buna. Majoritatea dispozitivelor sunt dotate cu caracteristici speciale precum start, stop automat si blocare multimedia. Aceste caracteristici pot face ca folosirea epilatoarelor IPL sa fie o experienta mai usoara si mai convenabila.

  3. Indepartare constanta: epilatoarele IPL sunt deosebit de eficiente in indepartarea firelor de par de pe piele, dar rezultatele pot fi, de asemenea, influentate de tipul, grosimea si durata firelor de par. De exemplu, epilatoarele IPL sunt mai eficiente in indepartarea parului care nu este prea scurt si prea gros.

  4. Tipul de tehnologie: tehnologia de indepartare a parului variaza intre dispozitivele IPL, unele fiind mai avansate decat altele. Unele produse sunt dotate cu tehnologia de regenerare a firelor de par, ceea ce le face sa fie mai eficiente in indepartarea parului. Alte dispozitive folosesc tehnici de absorbtie, cum ar fi lumina infrarosu sau pulsuri de energie UV. Aceste cautari diferite iti pot oferi rezultate mai bune pe termen lung.

  5. Caracteristici speciale: pentru a obtine cele mai bune rezultate, este important ca epilatorul IPL sa ofere caracteristici speciale. Unul dintre ele este zona de aplicare variabila. Acest lucru inseamna ca puteti alege zona de aplicare variabila pentru a va ajusta nevoile individuale. Aceasta este o caracteristica foarte importanta, deoarece epilatoarele IPL pot fi folosite pentru diferite zone ale corpului.

  6. Garantia si asistenta: atunci cand cumparati o masinarie IPL, trebuie sa va asigurati ca este acoperita de o garantie adecvata si asistenta de calitate. Asigurati-va ca firma care va ofera garantia ofera, de asemenea, si asistenta tehnica si service in cazul defectarii.

  7. Raport calitate – pret: raportul pret – calitate este unul dintre principalele aspecte pe care le luati in considerare atunci cand achizitionati un epilator IPL. Acest lucru inseamna ca, in general, trebuie sa faceti o investitie mai mare pentru a obtine un epilator IPL de calitate. De asemenea, garantia poate fi unul dintre factorii importanti care influenteaza decizia dvs. de achizitionare.

  8. Utilitate: epilatoarele IPL de ultima generatie sunt dotate cu caracteristici speciale care le fac mai utile, cum ar fi reglarea intensitatii si a durata de tratament. Aceste caracteristici sunt importante pentru a oferi o tratare adecvata firelor de par in functie de nevoile tale individuale.

  9. Reputatia producatorului: fiind ca investiti in epilatorul IPL potrivit pentru tine, o alta prioritate importanta in luarea deciziei trebuie sa fie reputatia producatorului. Daca alegi un brand mai putin cunoscut sau un producator mai ieftin, nu ai cum sa fii sigur de calitatea si fiabilitatea produselor pe care le vei primi.

  10. Aspectul estetic: epilatoarele IPL varieneaza atat in caracteristici cat si in design. Daca sunteti preocupati ca acest dispozitiv sa se incadreze in aspectul general al camerei dumneavoastra sau al locuintei in general, decizia ta trebuie sa se bazeze, de asemenea, si in designul aestetic.

Epilarea cu lumina IPL este una dintre metodele preferate ale persoanelor care doresc sa scape de firele de par nedorite in mod eficient. Cu toate acestea, poti alege un epilator IPL modern care sa se potriveasca nevoilor si preferintelor tale, in functie de ceea ce cunoasti despre aceasta tehnologie si despre cum sa iei cea mai buna decizie prin luarea in considerare a tuturor acestor factori. Investiti in epilatorul IPL potrivit pentru tine si bucurati-va de rezultatele pe termen lung.