Smokey eyes este o tendinta clasica a machiajului care adauga drama si profunzime oricarui look. Devenind mai increzator si mai familiarizat cu acest machiaj clasic, vei putea crea un look de ochi smokey cu usurinta.

Indiferent daca optezi pentru un look smokey soft sau decizi sa iei machiajul la maxim, cu alte cuvinte, aminteste-ti sa te concentrezi pe nuanta. Pot fi intrebuintate toate nuantele pentru acest machiaj, dar principala regula se refera la intensitatea. Focusul trebuie sa fie o intensificare a culorii, deci sfatul nostru este sa folosesti umbre de culori care se incadreaza in tonuri inchise, cum ar fi visiniu, maro, albastru si negru.

Iata cum sa obtii smokey eyes perfecti, pas cu pas:

1. Prepara-ti pielea

Inainte sa incepi sa te machiezi, prepara-ti pielea cu produsele adecvate – un primer si un fond de ten. Daca aplici machiaj peste baza pregatita, acesta se va mentine mai mult timp, deci suntem de acord ca trebuie sa fie primul pas.

2. Alege culori potrivite

Alege produse de machiaj care se incadreaza in nuante inchise – adauga pigmentatiile mai inchise la colturile exterioare ale ochilor si obrazelor interioare, iar foloseste nuante clare pentru a subtia linia.

In primul rand aplica o culoare inchisa ca baza si apoi poti folosi aproape orice nuanta o poti imagina. Acest look se poate realiza atat cu produse profesionale cat si cu produse cosmetice obisnuite. Un truc este sa combini nuante din aceeasi gama cromatica pentru a crea un efect smokey.

3. Adauga dimensiune

Urmatorul pas este adaugarea unor nuante contrastante sau cu aspect de sidef. Acest lucru va crea un contrast care va adauga dimensiune si va crea un efect smokey. Daca doresti sa obtii un al treilea efect smokey adauga o a treia nuanta in trecutul ochiului, care sa adauge o umbra sau profunzime.

4. Extinde si intuneca

Liniile de baza ale fardului smokey trebuie sa fie indraznete. Foloseste nuante maro mai inchise pentru a intuneca varfurile colturilor exterioare ale ochilor, pentru a obtine astfel un look smokey mai profund.

5. Aplica un iluminator

Extinde culorile folosite si foloseste un iluminator pentru a adauga luminozitate si un look proaspat ochilor tai. Un mod general de realizare a acestui efect este adaugarea unui produs cu o nuanta argintie pe zona orbitala.

6. Umple liniile

Foloseste un creion pentru trasarea marginilor pe intreaga suprafata a ochiului, pentru a obtine un look definit. Pentru un efect intensificat, pozitioneaza creionul in interiorul liniilor.

7. Periaza liniile

Aplica liniile cu un creion intens si apoi periaza bine liniile pentru a se asigura ca acestea vor sta in pozitie. Acest pas este optional, dar iti va asigura un look cat mai profesional.

8. Termina look-ul cu un rimel

Rimelul este un pas necesar pentru realizarea unui machiaj smokey. Trosnesc-l la obrazul interior si la bazele genelor pentru a obtine un look profund, stralucitor si elegant.

9. Porcesul de fixing

Acest pas este esential in asigurarea duratei acestui look. Fixeaza creionul folosind o pulbere.Tine pulberea la o anumita distanta pentru a se asigura ca nu se va lipi direct pe fata si lasa un rezultat neted si stralucitor.

Verifica (ultimul pas)

Indiferent de ce look smokey creeri, ultimele tale maini trebuie sa insiste pe punerea lucrurilor in miscare. Verifica daca intregul look este in regula si aplica o pudra finala, pentru a te asigura ca nuanta si stralucirea vor dura mai mult timp.

Mai mult decat un trend in schimbarea stilului, smokey eyes este un look clasic, ce nu are cum sa fie gresit. Fie ca utilizezi buze sau adaugi stralucire la obraz, un look Smokey eyes este un element cheie in orice garderoba de machiaj. Speram sa iti fi fost de folos acest ghid si sa poti obtine Smokey eyes perfecti usor si cu stil.