Curatarea de primavara a unei case poate fi extrem de obositoare si consumatoare de timp si de energie. Dar, cu putina planificare si organizare poti face aceasta sarcina in mod rentabil si rapid.

Una dintre ceea ce toata lumea uraste cel mai mult atunci cand vine vorba despre curatenia de primavara este nevoia de a folosi un mop. Mergi peste aceleasi zone in mod repetat, le usuci si mergi in mod constant in mini-jurnee. Si mai si transpiri, iar asta nu pare prea placut. Dar daca esti in cautarea unor modalitati de a scapa de aceasta parte a curateniei de primavara fara mop, atunci citeste mai jos cateva dintre sfaturile noastre:

I. Utilizeaza aspiratorul pentru capetele lande 

Atunci cand vrei sa te feresti de mop, cea mai buna solutie, este sa utilizezi un aspirator cu functia turbo putere. Acestea, printre alte tipuri de aspiratoare, sunt eficiente in a strange firele si evenimentele. Un aspirator turbo poate ajuta la indepartarea murdariei si a murdariei, fara a avea nevoie sa strofoci pardoseala.

II. Utilizeaza cauciucul pentru pardoseli

In loc sa alegi sa folosesti cheaguri de matura, trebuie sa optezi pentru cauciucul pentru pardoseli deoarece este o optiune mai buna si mai usoara pentru a curata pardoseala ta. Cauciucul pentru pardoseala poate elimina murdaria, petele, praful si chiar murdaria veche din lemn si se usuca dupa ce l-ai folosit.

III. Foloseste produse de curatare cu abur

Curatarea cu abur este o alta modalitate de a curata casa de primavara fara a folosi un mop. Curatarea cu abur elimina toate acarienii si alte germene care se pot ascunde in covor. Acesta va fi curat si fara a mai fi nevoie sa folosesti un mop sau chiar sa-l speli. Procesul de curatare cu abur este mai rapid si mai usor decat curatarea clasica cu mopul si poate fi utilizat in mod regulat pentru a preveni acumularea de murdarie si mirosuri neplacute.

IV. Utilizeaza aspiratorul pentru a tine praful la distanta

Acesta este unul dintre cele mai eficiente moduri de a preveni nevoia de a curata cu mopul. Aspiratorul va permite sa aspiri orice tip de murdarie sau praf de pe pardoseala cu usurinta. Aceste dispozitive sunt foarte eficiente pentru capturarea petelor si firelor si sunt usor de curatat si intretinut.

V. Foloseste sacii de aspirator

Daca nu folosesti un aspirator cu sac, atunci cel mai bine este sa folosesti sacii de aspirator. Acest lucru va oferi, de asemenea, o curatare adanca si eficienta. Sacii de aspirator acumuleaza murdaria, iar uneori chiar si bacteriile. Prin urmare, acestea sunt ideale atunci cand curatarea prezinta pete puternice, mizerie sau mirosuri neplacute.

VI. Arunca fire sau pete de mare potenta

Daca ai fost in situatia neplacuta in care ai descoperit cateva pete sau fire de mare potenta si nu vrei sa obosesti in curatarea acestora, atunci cel mai bine este sa incerci sa le arunci. Poate parea deloc placut, cu toate acestea, printr-un astfel de proces, vei curata in mod eficient si usor. De indata ce firele si petele au fost eliminate, poti curata restul pardoselii.

VII. Utilizeaza o matura magnetica

Atunci cand vrei sa eviti mopul, matura magnetica este una dintre cele mai bune solutii. Acesta va cuprinde eventualele fire sau pete ramase pe curtea de pardoseala se va curata fara a mai fi nevoie de mop. Mai mult decat atat, matura poate curata si murdaria grea sau deseurile pe care aspiratorul nu le poate prin.

VIII. Foloseste apa si detergent cu presiune

O alta modalitate usoara si eleganta de a curata casa fara a folosi un mop, este sa folosesti aburul si detergent cu presiune. Acest proces va elimina murdaria grea si petele fara multa cotitura sau sudura. Acesta poate fi folosit pentru curatarea pereti, suprafetei exterioare a acoperisului si produselor din baie.

IX. Protejeaza-ti pardoseala

Unul dintre cei mai mari factori care dicteaza schimbarea curateniei tale este durabilitatea podelelor. Poti opta pentru a-ti proteja pardoseala prin aplicarea unor tratamente inteligente. De exemplu, podelele de lemn pot fi protejate de pete cu ajutorul lacului.

Sfaturi pentru curateniea de primavara fara mop

I. Utilizeaza aspiratorul pentru capetele landei

II. Utilizeaza cauciucul pentru pardoseli

III. Foloseste produse de curatare cu abur

IV. Foloseste aspiratorul pentru a tine praful la distanta

V. Foloseste sacii de aspirator

VI. Arunca firele sau petele de mare potenta

VII. Utilizeaza o matura magnetica

VIII. Foloseste apa si detergent cu presiune

IX. Protejeaza-ti pardoseala

Curatarea de primavara ar trebui sa fie o sarcina placuta, nu una stresanta. Acestea fiind spuse, urmatoarele sugestii ar trebui sa ajute in gazduirea unei curatari adanci si eficiente fara mop. Utilizarea aspiratorului, a cauciucului pentru pardoseala, a produselor de curatare cu abur, a carcaselor de aspirator, a maturii magnetice sau a apei si detergentului cu presiune, poate facilita procesul de curatare rapid si usor. De asemenea, este important sa-ti protejezi pardoseala pentru a nu mai fi nevoie sa faci curatenie prin mop.