Cu cât îţi apropii momentul unui copil, cu atât mai mult vrei să te asiguri că sarcina ta se dezvoltă normal. Acest lucru începe cu alegerea unui test de sarcină precis pentru a determina dacă eşti gravidă sau nu. Pe măsură ce te apropii de acest moment minunat, ai nevoie de mai multe informaţii despre ce înseamnă acest lucru şi ce teste de sarcină să alegi.

Acest articol te va ghida prin înţelegerea diferitelor tipuri de teste de sarcină disponibile şi alegerea celui mai potrivit pentru tine. Rămâi cu noi şi vei obţine un conţinut care să vă ajute să luaţi decizia cea mai bună pentru tine.

1. Ce este un test de sarcina?

Un test de sarcină este un test medical care determină dacă o femeie este gravidă sau nu. Acesta poate fi un test de urină sau sânge care măsoară nivelurile hormonului hCG (gonadotropina corionică umană) prezent în corpul tău. Acest hormon se formează la câteva zile după fertilizare şi se dezvoltă pe durata sarcinii. Acesta poate fi detectat prin urină sau sânge şi este folosit pentru a identifica dacă sunt sau nu prezente semne de sarcină.

2. Cum alegi cel mai bun test de sarcină?

Există o mulţime de teste de sarcină disponibile astăzi, aşa că alegerea celui mai bun pentru tine poate fi dificilă. Fiecare tip de test are avantaje şi dezavantaje diferite, aşa că este important să cercetezi cu atenţie înainte de a lua o decizie.

Iată patru aspecte principale care ar trebui să determine alegerea unui test de sarcină:

  • Sensitivitate – Sensibilitatea testului este unul dintre aspectele cele mai prioritizate atunci când vine vorba de alegerea unui test de sarcină. Dacă testul de sarcină nu este suficient de sensibil, el nu poate detecta niveluri scăzute de hCG ceea ce duce la un rezultat greşit.

  • Cost – Preţul este un alt lucru care trebuie luat în considerare atunci când se alege un test de sarcină. Testele sunt relativ ieftine, dar unele dintre ele pot fi mai scumpe decât altele, aşa că este important să îţi examinezi bugetul înainte de a lua o decizie.

  • Timp de aşteptare – Un alt factor important este cei până când obţii rezultatul testului. De obicei, un test de urină este mai rapid decât un test de sânge, dar poate varia în funcţie de nevoile tale.

  • Facilitate de utilizare – În general, testele de sarcină sunt destul de simple de utilizat, dar ar trebui să urmăreşti îndeaproape instrucţiunile pentru a fi sigur că obţii rezultate precise.

3. Tipuri de teste de sarcina

Una dintre cele mai populare metode pentru a identifica dacă eşti gravidă sau nu este un test de sarcină. Există două tipuri principale de teste de sarcină: teste de urină sau teste de sânge. Acestea sunt detaliate în continuare:

  • Teste de urină – Acestea sunt cele mai ieftine şi uşor de utilizat teste de sarcină. Ele sunt disponibile fie în farmacii, fie prin comandă online. Aceste teste încearcă să detecteze hormonul hCG presupunând că urina conţine suficient. De obicei, aceste teste sunt la fel de precise precum testele de sânge, astfel încât să poată da rezultatele mult dorite într-o perioadă scurtă de timp.

  • Teste de sânge – Aceste teste sunt ceva mai scumpe în comparaţie cu testele de urină, dar sunt mai sensibile şi mai exacte decât un test de urină. Ele se pot efectua în centre medicale sau acasă prin achiziţionarea de echipament în funcţie de necesitate. Acestea detectează niveluri mai mici de hCG, astfel încât rezultatul poate fi obţinut într-o perioadă mai scurtă de timp.

4. Alte metode de identificare a sarcinii

Există şi alte metode pentru identificarea sarcinii care nu implică un test de laborator. Aceste metode sunt realizate în mod obişnuit fără ajutor medical, aşa că este important să fii conştient de avantajele şi dezavantajele lor:

  • Verificarea simptomelor. Acesta poate fi cea mai simplă metodă de a stabili dacă eşti gravidă sau nu, deoarece simptomele pot produce precoce un sentiment că ai putea fi însărcinată. Acestea pot include modificări ale dispoziţiei, oboseală, creşterea senzaţiei de greaţă sau modificări ale sângerării menstruale. Cu toate acestea, acestea sunt adesea neclare sau pot fi confundate cu alte condiţii medicale, aşa că este esenţial să efectuaţi un test de laborator pentru a obţine rezultatul final.

  • Monitorizarea temperaturii corporale. Acesta este, de asemenea, un mod unic de a determina dacă eşti gravidă sau nu. Temperatura corpului se poate citi cu un termometru de temporal şi poate fi luată în fiecare dimineaţă, măsurând temperatura corpului înainte de a te ridica din pat.