O gradina frumoasa poate sa arate mai bine pe timpul noptii fie prin simpla sa prezenta sau prin lumini inovatoare. Au aparut pe piata o multime de produse sofisticate de iluminat exterior care folosesc energie solara si se pot adapta pe orice buget. Pe langa faptul ca sunt usor de instalat, se pot schimba usor si sunt foarte economice, aceste lumini solare nu afecteaza mediul inconjurator si pot fi achizitionate destul de ieftin.

Iti prezentam in cele ce urmeaza cateva dintre cele mai bune optiuni de iluminat exterior solar pe care le poti alege pentru a-ti infrumuseta gradina casei tale.

Lumini solare pe diferite suprafete

Unul dintre cele mai simple moduri in care poti sa iti infrumusetezi gradina poate fi folosind lumini solare pentru a puncta plusuri la anumite elemente in cadrul peisajului gradinii tale. Aceste lumini se potrivesc perfect pe orice suprafata, fie ca este vorba despre iarba, despre trunchiuri de copaci sau despre pereti.

Lumini solare ornamentale

Daca vrei sa aduci o nota de decorativ in natura gradinii tale, atunci resultatul poate fi extraodinar cu lumini ornamentale solare. Acestea pot veni sub forma de baloane, globuri infasurate in lanturi sau le poti alege pe cele in forma de animalute, inimioare sau alte forme care te inspira.

Lumini solare pentru trasee

Folosirea acestor lampi se poate face in zone precum treptele sau scari, pentru a marca traseul pe timp de noapte, asigurand o gradina frumoasa si sigura. Aceste lumini solare se pozitioneaza intotdeouna in pereti si pun in evidenta traseul folosit pentru a te ghida pe timp de noapte.

Lumina solara tip spot

Lumina tip spot este un alt stil de iluminare pe timpul noptii care isi pastreaza specificatiile in timp, permitand fantanii sa straluceasca in parcuri, sau copacilor sa fie evidentiati cu usoare lumini albe. Aceste lumini solare capata o nota de eleganta si rafinament, si sunt binevenite in casa ta, atunci cand gradina ta trebuie sa straluceasca.

Figuri luminoase solare

Luminoasele solare in forma de figurine te pot ghida prin gradina si iti pot oferi senzatia unui magazin care te intampina acasa si te invita sa explorezi cu lumina ta. Pe langa acest aspect placut, aceste lumini solare prezinta si o sursa de informare cu care turistii pot sa profite in modurile lor unice.

Lumini solare directia submersibile

Lumina submersibila este o metoda de iluminat de tip spot care permite nitelor de lumina sa pluteasca pe sub apa, lumina fiind racita datorita apei calde. Aceste lumini se pot adapta in orice forma pe care vrei sa o obtii si pot fi folosite pentru a ii oferi gradinii tale o nota de magie de pe timpul noptii.

Pe langa aceste optiuni se regasesc si alte mari plusuri care fac din iluminatul exterior solar una dintre cele mai cautate metode de lumina. Acestea sunt rezistente la intemperii si pot fi folosite in orice anotimp. Sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic si pot fi utilizate in mod egal pe intreaga durata a zilei.

In ceea ce priveste conectarea acestor lumini la sursa de energie, nu sunt necesare cabluri, astfoel riscul de curenti electrici este anulat si se raceste astfel suprafata lor, oferindu-ti un confort si o siguranta in plus.

Dupa ce ai ales ce lampi de iluminat exterior doresti pentru gradina ta, este bine de stiut ca pastrarea acestora corect este cheia pentru o prospetime a celor mai bune rezultate pe termen lung. Pe langa schimbarea bateriilor care sa le ofere energie necesara, asigurarea adapostului in perioadele geroase si curatarea elementelor solare, sau folosirea unui detergent neabraziv pentru curatarea lor in mod regulat.

In concluzie, infrumusetarea gradinii tale poate primi un nou impuls cu ajutorul lumilor solare si poti sa te bucuri de confortul pe care ti-l ofera acestea. Aceste lampi sunt usor de instalat si se pot adapta perfect pe fiecare gradina in parte, transformandu-ti gradina in raiul tau specific. Sunt economice si verz si nu afecteaza mediul inconjurator.