Matreata este o problema de piele ce poate aparea din cauza unei inflamatii a foliculilor de par, sau unei dereglari a microflorei locale. Are nenumarate cauze, cum ar fi stresul, alimentatia nesanatoasa, cosmeticele neadecvate, temperaturile extreme, uscarea excesiva a pielii, alergiile si sensibilitatea generala la schimbare. In ciuda acestor disconforturi inestetice, matreata poate fi tratata si controlata, in orice moment! Acest articol va prezenta solutii eficiente de prevenire si de tratare a matretii.

Cum ne putem proteja impotriva matretii
Matreata se poate preveni printr-o igiena adecvata si prin folosirea consecventa a produselor cosmetice adaptate tipului de piele și tenului nostru. Consumul de alimente sanatoase si tratamentele regulate de curatare si exfoliere a pielii reprezinta doua metode eficace de prevenire. De asemenea, este important sa se evite temperaturile extreme si uscarea excesiva a pielii.

Incercati sa fiti cat mai relaxat
Stresul excesiv poate contribui si el la agravarea manifestarilor matretii. Prin urmare, este indicat sa reducem la maxim nivelul de stres si sa ne odihnim suficient. Yoga, meditatia si alte activitati antistres pot fi eficiente in combaterea acestor simptome.

Schimbati produsele cosmetice
Multi dintre produsele cosmetice pe care le folosim contin chimicale despre care nu stim cum se pot comporta in contact cu pielea sensibila. In cazul persoanelor cu predispozitie la matreata, este indicat ca aceste produse sa fie schimbate sau insotite de creme si lotiuni hidratante special create pentru tenul sensibil.

Ce produse ne putem folosi pentru tratarea matretii
Produsele potrivite pentru tratarea matretii pot fi gasite in magazinele dedicate produselor cosmetice. Unele dintre cele mai populare produse pentru tratarea matretii sunt:

• Sapunuri naturale: sapunurile naturale ajuta la eliminarea excesului de sebum si a infectiilor cutanate.

• Produse care contin Acid Salicilic sau Acid Lactic: Aceste produse au rolul de a echilibra productia de sebum si a curata porii si foliculii afectati.

• Produse ce contin Acetil Glucosamina: Acest produs are un efect puternic anti-inflamator și poate ajuta la atenuarea cuperozei si a petelor rosii.

• Produse care contin Gluconolactone: Acest ingredient poate ajuta la estomparea iritatiilor si la reducerea dimensiunii porilor.

• Produse hidratante: Utilizati produse hidratante adecvate tipului de ten si care au ca efect echilibrarea nivelului de umiditateitatii pielii.

• Măști de curățare: Aplicarea regulată a unei măști de curățare potrivite problemelor personale ajută la reducerea simptomelor matretii.

• Exfolierea cutanată: Exfolierea regulată a pielii ajuta la indepartarea celulelor moarte si la curatarea porilor.

• Produse de aromatizare: Produsele de aromatizare sau uleiurile esentiale sunt puternice antibacteriene și pot ajuta la curata porii si foliculii afectati.

De asemenea, exista si remedii naturale
Remediile naturale se numara printre cele mai eficiente tratamente pentru matreata. Acestea includ:

• Masarea cu samburi de arbore de shea: Acest remediu ajuta la reducerea inflamatiei si iritatiei pielii.

• Masarea cu ulei de cocos: Uleiul de cocos este bogat in acizi grasi si are efect benefic asupra pielii.

• Uleiul de ricin: Acest ulei este plin de vitamina E, acetilenice si antioxidanti si poate ajuta la estomparea petelor rosii sau acneei.

• Mierea de albine: Mierea de albine poate avea efecte antibacteriene si poate ajuta la reglarea productiei de sebum si la repararea leziunilor cutanate.

• Sucul de aloe vera: Sucul de Aloe Vera are proprietati antipiritice si poate ajuta la calmarea iritatiilor si la regenerarea pielii.

• Bicarbonatul de sodiu: Acest remediu este plin de antioxidanti si poate ajuta la curatarea porilor si la eliminarea matretii.

Masuri suplimentare ca sa putem controla matreata
In plus fata de produsele cosmetice, exista si alte metode eficiente de combatere a matretii.

• Hrana sanatoasa
O dieta sanatoasa poate face minuni in tratarea matretii. Consumul unui regim alimentar sanatos poate ajuta la echilibrarea nivelului pH-ului pielii si poate reduce simptomele matretii.

• Utilizarea de produse de curatare
Produsele de curatare electronice sunt foarte utile in tratarea matretii. Produsele de curatare vor ajuta la curatarea profunda a pielii și vor face mai usoara eliminarea parului care se infunda si provoaca matreata.

• Hidratare
Hidratarea corecta a pielii ajuta la prevenirea matretii si la reducerea inflamatiei pielii. Este important sa folositi produse hidratante si emoliente deoarece acestea ajuta la hranirea pielii si la combaterea iritatiilor.

• Evitarea produselor de styling
Produsele de styling pot agrava simptomele matretii. De aceea, pentru a controla matreata este indicat sa se evite produsele de styling precum spumele fixative, vopselele sau produsele de coafare care contin substanțe chimice.

• Schimbarea lenjeriei
Pentru a controla matreata este indicat sa schimbam lenjeria de pat de doua ori pe saptamana. Dorescurile si lenjeria de pat pot acumula bacterii si resturile de sebum care pot agrava manifestarile matretii.

Matreata poate fi o problema dificil de tratat, insa aceste metode si produse pot ajuta la controlarea acesteia. Este foarte important sa implementam cateva masuri preventive si sa folosim produse cosmetice potrivite.