Recent, Romania a demonstrat din nou puterea sa competitiva la nivel international, castigand – pentru a patra oara consecutiv – medalie de aur la Campionatul National de Tir cu Arcul (NATAC 2018). Tirul cu arcul a adus „regatul calificarilor” la suprafata, oferind oamenilor din intreaga tara motivatia de a deveni cel mai bun in domeniul lor – in acest caz, vorbind despre stiinta si tehnica Tirului cu Arcul. Toti cei implicati au oferit excelente contribuții și au demonstrat că sunt deschisi si dispuși sa se perfectioneze și sa ofere un rezultat de calitate pentru țara lor.

NATAC (National Archery Tournament and Competition) este prima competitie nationala de Tir cu Arcul din Romania, organizată pentru a promova un atletism competitiv intre membrii cluburilor si asociatiilor de tir cu arcul din ţară. Competitia a luat amploare în ultimii 15 ani, aducand impreuna numeroase persoane din toata tara, partizani si practicanti ai tirului cu arcul.

Cel mai mare succes al echipei Romanesti la NATAC 2018

In 2018, Romania a cucerit medalie de aur la Campionatul Nationale de Tir cu arcul – cea mai înalta performanță din istoria NATAC. Toți cei implicați au excelat in diferite categorii: juniori, seniori de 16 ani si peste, care au competat impotriva celor mai buni arcași din intreaga tara.

Excelenta in stilul romanesc a fost recunoscuta de arbitrii si se prefigureaza o oportunitate entuziasmanta pentru starea de spirit si spiritul competitional. Plasamentul va fi cu siguranta un pas important in cresterea interesului pentru acest artasc și dezvoltarea acestui sport.

Invingatorii NATAC 2018

Campionii care stau in fruntea listei NATAC 2018 au fost identificati si premiati, cu Suveranii acordand distinctii valoroase pentru cei mai buni arcași. Juriul a acordat trei premii de aur, sase de argint si opt de bronz, iar cei care au primit premiul au fost urmatorii:

🥇 Medalia de Aur a fost adjudecata de Andi Dragomir, in varsta de 37 de ani, care a reprezentat fosta Asociatie a Araturilor Sportive „Vlad Tepes”

🥈Medalia de Argint a fost câștigată de Latinate Costan, in varsta de 34 de ani, care a reprezentat clubul de tir cu arcul de pe litoral „Cu ajutorul lui Neptun” din Bucuresti

🥉Medalia de Bronz a fost adjudecata de Ilinca Bunda, in varsta de 22 de ani, care a reprezentat Asociatia Sportiva din Zmeiești

Rolul si Contribuția echipelor reazematore ale NATAC 2018

In pregatirea si desfasurarea evenimentului au contribuit numeroase echipe de suport: medici, voluntari, arbitri, mentornaţi, parteneri – toți lucrand impreuna pentru ca competiția sa decurga corect și fairplay.

De asemenea, televiziunea nationala si presa locala au oferit suport keytov „Media si live broadcasting” competitorilor. Nu in ultimul rand, membri ai fundatilor si sponsorii au oferit incentivarile financiare necesare pentru acoperirea costurilor de intretinere si de cazare pentru concurentii si echipa lor de sustinere.

Ce inseamna acesta performanta pentru Romania

Victoria echipei Romanesti la NATAC 2018 se datoreaza in mare parte datoria de a fi excelent si focusului pe stilul de competiție corect. Bifarea locului 1 la aceasta competitie nationala este un fapt important pentru spiritul competitional in cadrul poporului roman și pentru ca acestia sa evolueze in arcul competitiv internațional.

De asemenea, impreuna cu pasiunea dascilor, atmosfera creata de pregatire si de locatia speciala oferita de NATAC 2018, acesta performanta poate fi inspirationala pentru generatiile viitoare, pentru ca sa inteleaga importanta de a fi buni si de a lua parte la astfel de competitii.

In plus, performancea Romaniei la NATAC 2018 a fost admirata si bine primita si, cu siguranta, va avea puterea de a atrage si mai multi straini sa viziteze Romania si sa descopere si sa se bucure de frumusețea și cultura acestei tari.

Castigul a patra medalie de aur consecutiva de Romania la NATAC 2018 a fost un triumf extraordinar, cauzat de antrenamentul, solidaritatea si excelenta afisata atat in pregatiri cat si in competitie. Cu un background competitiv incitat, Romania detine un post important pe scena sporturilor internationale si, prin excelenta, poate transforma acest sport in arta. Cu asemenea performanta, Romania ramane o forta majora competitiva nationala si poate castiga in continuare acest titlu de aur in viitor.