Miturile false despre barbati ii fac pe acestia sa se simta nedreptatiti si fara valoare. Credintele populare legate de barbati sunt adesea greu de combate si trebuie sa se lupte in mod constant impotriva lor pentru a schimba perceptiile publicului. Acest articol urmareste sa-i educe pe cititori despre adevarul din spatele multor mituri frecvente despre barbati.

Barbati, in mod special in zilele noastre, sunt victima unor prejudecati si stereotipuri, care distorsioneaza vederea asupra lor. Uneori, acest lucru este cauzat de subiectivism, in timp ce alteori, propria lor retea sociala il influenteaza negativ. Miturile comune despre barbati se aseamana cu efectul pe care il au etichetele si atitudinile prezentate de mulți dintre cei din jurul lor.

I. Definirea Miturilor False despre Barbati 

II. Mituri comune despre barbati
a. Barbati sunt incapabili sa fie emotivi
b. Barbati sunt prea independenti
c. Barbati sunt rautaciosi
d. Barbati nu arata afectiune
e. Barbati sunt fara mila
f. Barbati nu stiu sa isi exprime sentimentele
III. Considerentele fata de Miturile False Despre Barbati
IV. Moduri de combatere a Miturilor False despre Barbati

I. Definirea Miturilor False Despre Barbati
Miturile false despre barbati se refera la credinte generate artificial care distorsioneaza opinia generala despre barbati si schimba modul in care sunt perceputi in societate. Aceste mituri sunt adesea exagerate si acut nerealiste si se bazeaza pe prejudecati si prejudecati culturale. Miturile false despre barbati constau adesea in denigratea grave a integritatii acestora si se sprijina pe presupuneri si asumptii care nu sunt in mod necesar adevarate.

II. Mituri Comune despre Barbati
a. Barbati sunt incapabili sa fie emotivi
Unul dintre cele mai des intalnite mituri despre barbati este acela ca ei sunt incapabili sa fie emotionati. Acest mit il face pe multi barbati sa aiba locatii in care sa-si exprime sentimentele lor. Acest lucru este contrar realitatii. De fapt, majoritatea barbatiilor sunt la fel de capabili sa fie emotionati ca si femeile.

b. Barbati sunt prea independenti
Un alt mit comun despre barbati este acela ca sunt prea independenti. Acest mit se bazeaza pe ideea ca ei se feresc de relationare si roseata. De fapt, multi barbati sunt la fel de capabili sa se angajeze in relatii apropiate si intime ca si femeile si se bucura si se simt intariti sa lucreze in echipe si parteneriate, chiar daca acest lucru inseamna sa piarda parte din independenta lor.

c. Barbati sunt rautaciosi
Un alt mit comun despre barbati este acela ca incuviinteaza si folosesc rautatea ca mod de exprimare si interactionare. Acest lucru este pe departe generalizat si nerealist. Procentul foarte mare al barbatiilor care sunt politicosi si cu bun simt este suficient de mare pentru a contrabalansa aceasta perceptie despre barbati.

d. Barbati nu arata afectiune
Un alt mit comun despre barbati este acela ca arata afectiune in mai mici masura decat femeile. Acest lucru este contrar adevarului. De fapt, majoritatea barbatilor arata iubire si afectiune prin actiuni, precum gesturi migi si cuvinte dulci, exact la fel de mult ca si femeile.

e. Barbati sunt fara mila
Un alt mit comun despre barbati este acela ca sunt fara mila si ingerasi. Acest lucru se bazeaza pe tendinta lor ingrozita de a-si exprima emotiile. In realitate, majoritatea barbatilor sunt la fel de capabili sa arate mila, compasiune si intelegere ca si femeile, insa, din cauza fricii de a se face de ras, prefera sa-si ascunda sentimentele si sa fie mai rezervati.

f. Barbati nu stiu sa isi exprime sentimentele
Ultimul mit comun despre barbati este acela ca nu stiu sa isi exprime sentimentele. Acest lucru este, de asemenea, fals. Chiar daca majoritatea barbatilor au tendinta de a fi retinuti si conservatori in exprimarea sentimentelor lor, multi dintre ei stiu sa se exprime corect prin limbajul corpului, gesturi, cuvinte si chiar prin scris.

III. Considerentele Fata de Miturile False Despre Barbati
In lupta cu aceste mituri false despre barbati, este important ca societatea sa fie constienta de uriasul efect pe care il au acestea asupra sanatatii fizice si emotionale a barbatilor. De asemenea, comportamentul si realitatea vietii lor sunt interfereate adesea, care poate duce la trairea autointimatecarii si a imvizibilizarii.

IV. Moduri de Combatere a Miturilor False despre Barbati
Unul dintre modurile prin care aceste mituri false despre barbati pot fi combate este prin educare si constientizare. Un mod bun prin care educatia poate fi asigurata este prin activarea unor discuții publice despre acest subiect, precum și prin aplicarea politicilor publice in acest sens. Discutiile despre acest subiect ar trebui, de asemenea, sa puna la dispozitie persoanelor informatii si resurse care sa atenueze miturile false despre ei.

De asemenea, multi barbati se simt mai relaxationati cand sunt in prezenta celor dragi lor si pot sa-si exprime liber sentimentele si sentimentele lor. In asemenea scenarii, multi barbati isi pot exprima sentimentele lor fara a se face de ras.

Pe de alta parte, media poate juca un rol important in combaterea acestor mituri false despre barbat. Deoarece media are puterea de a da mai bine lumii si noua imagine despre realitatea pe care o traiesc oamenii, aceasta poate ajuta la schimbarea aparitiei si comportamentului in randul barbatilor din ziua de astazi.

O alta modalitate prin care se poate lupta impotriva acestor mituri false despre barbati este prin identificarea acestor stereotipuri si eliminarea lor. Aceasta se poate face prin identificarea situatiilor in care aceste mituri apar si reducerea expunerii la ele, astfel incat este inlocuita cu informatii adevarate.