Game of Thrones (GoT) este un serial de televiziune popular, creat în 2011, bazat pe seria literară de cărți a aceluiași nume de George R. R. Martin. Serialul de televiziune, produs de HBO, s-a bucurat de un succes uriaș, devenind cel mai de succes serial al tuturor timpurilor și putând fi considerat și unul dintre cele mai bune seriale. Acest serial a motivat numerosi spectatori, fan cluburi si evenimente si a lansat cateva jocuri video si boardgames.

Game of Thrones este un serial de televiziune epic, care urmărește istoria luptelor de putere din Westeros și se desfășoară în urmă cu 7000 de ani. Serialul se concentrează pe cinci familii aristocrate din Westeros – Lannisters, Starks, Targaryens, Baratheons și Tullys. Fiecare familie își luptă lupta pentru putere și respect în toată țara și încearcă să pună mâna pe Tronul de Fier. În această luptă vor întâlni și luptă împotriva hoților, daci și extratereștri armați. Serialul se bazează pe primele cinci cărți ale seriei de cărți în care George R.R. Martin este autoarea.

Personajele Serialului
Game of Thrones oferă o mare varietate de personaje și modalități de a le analiza și de a înțelege lumea frumoasă, complexă și periculoasă a Westeros-ului și a peste mării. Serialul urmărește, de asemenea, pe unii dintre protagoniștii principali ai luptei pentru Tronul de Fier: Dany Targaryen, Tyrion Lannister, Jon Snow, Theon Greyjoy și Arya Stark. Toți sunt foarte complexi ca personalități și aduc teme noi la suprafață an de an.

Decorul Serialului
Unul dintre cele mai interesante lucruri din serial este decorul. Fiecare scenă este observată și reflectă alegerea de locații adecvată istoriei, personajelor și mai ales universului transportat în acest serial. Decorul se schimbă față de cum era în cărți și, ca orice serial de succes, prezintă o nouă perspectivă asupra lumii fictionale create de R. R. Martin.

Absolut necesar in aceasta lume fictiva este si fenomenul magic.
Fenomenul Magic
Fenomenul magic este o parte esențială a serialului Game of Thrones. Există numeroase personaje, magii, creaturi mitice, profeții, vrăjitori și arte magicke, cum ar fi dragostea fără limite, teleportare, minciuni în cascadă și animale crescute în lupi mari și alți monștri. Aceste elemente aduc un plus de farmec și provoacă intrebări neintelese.

Chiar și fără magie, lumea Game of Thrones este plină de surprize. Se pot observa elemente diverse și o serie de locații, inclusiv:

• Castele și fortificații: O vedere a fortificațiilor și a castelelor, cum ar fi Winterfell, Eyrie, impunătorul Casterly Rock al Lannisterilor și Casa Baratheonului din Storm’s End.

• Coasta: Lăcașuri de coastă, precum Pyke, monumentalizați și crivată de noduri ciclonici sau The Wall, un zid misterios și uriaș pe care zeița Mormont o prezidează.

• Insule: Insule preaiubite de fani, precum Dragonstone, locul unde s-a născut Targaryen și se află cupola chiar la marginea mării.

• Fundaluri îndepărtate: KIng’s Landing, unde rivalitățile politice și intrigile courtiere se desfășoară pe străzi și poduri, sau Qarth, un exotic în afara Westeros-ului, care aduce alături de ei bogății, obiecte de artă și războinici de cost.

• Munte: Varful Winterfell, luxuriantul Harrenhal, muntele High Hall of the undying și Muntele unde se găsește casa Targaryenilor.

Deci, oferă cu siguranță locații frumoase și spectaculoase pentru a face o călătorie prin regiunile Westeros și pestele mării.

HBO și Mâna lui George R.R. Martin
Răspunzător pentru a face din serialul Game of Thrones unul dintre cele mai urmărite serii de televiziune din toate timpurile este HBO. Din punct de vedere al producției, HBO se vede pentru că are un buget imens și în fiecare sezon se poate bucura de versiunea superioara. Game of Thrones este unul dintre cele mai scumpe serii de televiziune produs în orice moment și se poate vedea în calitatea de producție și costuri.

În același timp, meritul suprem al acestei serii de televiziune este George R.R. Martin pentru modul în care a creat o lume literară complet imaginată și scumpă din punct de vedere intelectual. Criticii spun că lumea creată de Martin în cărțile sale este atât de realistă și dinamică, încât își poate respecta eticheta de “ficțiune epică tulburătoare”.