Namibia este una dintre cele mai uimitoare destinații exotice pentru aventurieri și pentru cei care iubesc natura sălbatică. Experienţele din această țară africană sunt uimitoare şi îmbogățitoare și merita urmată dacă eşti în căutare de o aventură în desert! Aşadar, landează, românul, într-una dintre cele mai stupende locuri de pe planetă și aflați cum îţi poţi crea cea mai memorabilă aventură în Namibia!

Ce trebuie să știi de la început despre Namibia

Namibia se află în sud vestul Africii, iar capitala sa, Windhoek, se află la doar 2 ore de zbor de Johannesburg. Una dintre principalele trăsături ale acestei țări aride și sălbatice este că are o infrastructură modernă de transport, de comunicare și de asistenţă medicală. Acest lucru îți va asigura că vei avea un sejur fără griji. Țara oferă, de asemenea, mai mulți operatori de turism și ghizi care te vor ajuta să te bucuri la maximum de aventurile tale în desert.

Avantajele calatoriilor in regim de camping in Namibia

Dacă vrei să te bucuri cu adevarat de aventura ta in Namibia, îţi recomandăm să stai in camping. Multe companii de turism oferă servicii de camping care sunt adecvate pentru orice buzunar. Astfel, tu poți beneficia de servicii îngrijite, popasuri organizate pe traseele din Namibia, transport sigur și cunoștințele profesionale ale unui ghid specializat, în plus faţă de cele câteva cazări și activități pe care le poți încerca. Iată câteva avantaje de luat în considerare:

 • Oportunități pentru aventură: Una dintre cele mai bune avantaje ale calatoriei tale in Namibia sunt opritunuățile de aventura. Campingul te va apropia de peisajele sălbatice, faune și floră, plus oportunități de explorare inedite care nu ar fi disponibile atunci cand faci cazare într-un hotel.

 • Experiențe mai ieftine: Una dintre cele mai mari avantaje ale calatoriei in regim de camping este ca poti economisi destul de mult bani. Asta pentru ca tariful pentru camping este unul din cei mai mici din Namibia comparativ cu alte destinatii de cazare si vei economisi bani cu transportul si alte activitati.

 • Minimizarea impactului asupra mediului: Campingul te va ajuta sa te bucuri de desert si de natura fara sa distrugi mediul prin economisirea energiei și a resourcelor!

 • Prietenii: In primul rand, campingul iti permite sa iti faci o multitudine de prieteni din toata lumea. Ajutorul, amuzamentul și compania prietenilor pe care ii vei face merge mai departe decat orice altceva!

Cum poti calatori in siguranta prin Namibia

In timp ce Namibia este una dintre destinațiile cele mai uimitoare în Africă, de la raftingul pe râuri până la excursiile în deșert și la coastline-ul plaje, aventurile tale trebuie să fie în siguranță. Aici sunt câteva recomandări utile, pentru ca aventurile tale in Namibia sa fie lipsite de griji:

 • Planifică-ți traseul cu atentie. Asigură-te că știi exact cine se află lângă tine și unde mergi la fiecare oprire.

 • Ascultați recomandările profesioniștilor. Ghizii profesioniști vor ști cu exactitate care sunt cele mai sigure trasee în funcție de sezoane și site-urile de vizitat.

 • Asigurați-vă că aveți întotdeauna suficienti bani. Asigurăți-vă că aveți întotdeauna bani suficienți pentru cheltuieli neprevazute.

 • Transportați mereu apă și un kit de supravieţuire. Imprăștiați cantități suficiente de apă și alimente în timpul aventurilor tale in Namibia destul pentru a acoperi toate zilele.

 • Boicotati producatorii de vizite la parcuri sau centri de conservare care oferă experiențe neregulate. Puneţi mereu la dispoziţie sălbăticia și animalele salvate.

Exploraţi cele mai populare parcuri și rezervatii din Namibia

Dacă te aventurezi în Namibia, este foarte important sa explorezi parcurile naturale și rezervatiile sale sălbatice. Iată câteva dintre cele mai populare locuri de vizitat și aventurat în țara aceasta:

 1. Parcul Etosha

Parcul Național Etosha, aflat in nordul Namibiei, este probabil unul dintre cele mai mari atractii ale țarii. Parcul se întinde pe o suprafață de 44.000 km² și se întâlnesc aîci o mare varietate de animale sălbatice, printre care girafe, antilope, lei, maimuţe, elefanţi, hipopoţami, bufnițe și chiar rinoceri. Parcul oferă, de asemenea, oportunități de bird watching, vizite la obiective culturale și aventuri pe trasee bine întretinute.

 1. Parcul Național Namib-Naukluft

Parcul Național Namib-Naukluft se află în sud-vestul Namibie.